Israel iskenyt Beirutiin, ainakin neljä kuollut – MTV seuraa

MTV seuraa Lähi-idän tapahtumia tässä artikkelissa.

Maanantai 30.9.

6.46: Yli sata kuoli sunnuntain iskuissa

Libanonin terveysministeriö kertoi myöhään sunnuntai-iltana yli 100 ihmisen kuolleen Israelin sunnuntaina tekemissä iskuissa.

Ministeriö päivitti aiemmin julkaisemaa uhrilukuaan 105:een. Lisäksi se kertoi lähes 360 ihmisten haavoittuneen iskuissa.

Israelin asevoimat kertoi puolestaan iskeneensä kaikkiaan 120:een Hizbollahin kohteeseen Libanonissa.

Viime viikolla Libanonissa kuoli yli 700 ihmistä ja sadattuhannet joutuivat pakenemaan kodeistaan, kertoo Libanonin terveysministeriö.

(STT)

5.02: Ainakin neljä kuollut Israelin iskettyä Beirutin kaupunkialueelle

Ainakin neljä ihmistä on kuollut Israelin tehtyä lennokki-iskun varhain maanantaina paikallista aikaa Libanonin pääkaupungin Beirutin kaupunkialueelle.

Isku tehtiin Kolan kaupunginosaan, joka on pääosin sunnimuslimien asuttama alue. Uutistoimisto AFP:n toimittajat ovat kertoneet havainneensa sunnuntain aikana useita israelilaisia lennokkeja Beirutissa.

Libanonilaisen turvallisuuslähteen mukaan iskun kohteena oli asunto, joka kuuluu kahdelle islamistiryhmä Jamaa Islamiyan jäsenelle.

Uutiskanava Al-Jazeeran mukaan kyseessä oli Israelin ensimmäinen isku Beirutin kaupunkialueelle sen jälkeen, kun se aloitti viime viikon maanantaina voimakkaat pommitukset Beirutin eteläiselle esikaupunkialueelle. Eteläiset esikaupunkialueet ovat pääosin shiiamuslimien asuttamia alueita ja Iranin tukema äärijärjestö Hizbollah on shiiojen järjestö.

(STT)

Sunnuntai 29.9.

21.28: Huthikapinalliset: Israelin ilmaiskuissa Jemeniin kuollut neljä ihmistä

Israelin ilmaiskuissa Jemeniin on kuollut neljä ihmistä ja loukkaantunut yli 30, kertoo huthikapinallisten kontrolloima televisiokanava al-Masirah. Pelastusviranomaiset etsivät edelleen kadoksissa olevia ihmisiä.

Israel kertoi aiemmin tänään iskeneensä useisiin huthikapinallisten kohteisiin Jemenissä. Iskuja on tehty ainakin Hodeidan satamaan sekä energialaitoksiin.

Israel sanoo iskeneensä sen jälkeen, kun huthikapinalliset päivää aiemmin laukaisivat ohjuksen kohti Israelin Ben Gurionin lentokenttää.

20.25: Israel sanoo iskeneensä 120 kohteeseen Libanonissa

Israelin asevoimat sanoo iskeneensä 120 kohteeseen Libanonissa. Asevoimien mukaan kyse oli Hizbollahin kohteista eri puolilla Libanonia.

Israel on maanantaista lähtien kohdistanut voimakkaita iskuja Libanoniin. Perjantaina iskuissa kuoli Hizbollahin komentaja Hassan Nasrallah, jonka lisäksi iskuissa on Israelin mukaan kuollut muitakin Hizbollahin jäseniä.

Libanonin terveysministeriön mukaan iskuissa on kuollut satoja ihmisiä ja sadattuhannet ovat paenneet kodeistaan.

18.15: Paavi moittii Israelia: Moraalitonta voimankäyttöä

Paavi Franciscus moittii Israelia moraalittomasta voimankäytöstä Libanonissa ja Gazan kaistalla. Paavin mukaan Israelin massiivisista iskuista koituneet siviiliuhrit tekevät maan toimista moraalittomia.

Israel on iskenyt Libanoniin voimakkaasti nyt viikon ajan. Iskuissa on Libanonin mukaan kuollut satoja ihmisiä ja kymmenettuhannet ovat paenneet maasta.

Gazassa Israelin iskuissa on äärijärjestö Hamasin alaisten viranomaisten mukaan kuollut vuoden aikana kymmeniätuhansia ihmisiä.

17.57: Israel kertoo tehneensä ilmahyökkäyksen Jemeniin

Israelin armeija kertoo tehneensä ilmahyökkäyksen huthi-kapinallisten kohteisiin Jemenissä. Armeijan mukaan kohteisiin kuuluivat voimalaitos ja öljynkuljetukseen käytetty satama.

15.51: Israel sanoo surmanneensa jälleen tärkeän Hizbollahin jäsenen

Israelin asevoimat sanoo surmanneensa eilen ilmaiskussaan Beirutiin tärkeän Hizbollahin viranomaisen Nabil Qaouqin.

– Qaouqin katsottiin olleen lähellä Hizbollahin korkea-arvoisempia komentajia sekä osallistuneen suoraan terrori-iskuihin Israelin valtiota ja sen kansalaisia ​​vastaan ​​jopa aivan viime päivinä, armeija sanoo lausunnossaan.

Hän oli lausunnon mukaan liittynyt järjestöön jo 80-luvulla, ja hänellä oli siten runsaasti kokemusta sen toiminnasta.

Libanonin terveysministeriön mukaan yli 700 ihmistä on kuollut iskuissa tähän mennessä. Iskuissa on Hizbollahin taistelijoiden lisäksi kuollut myös siviilejä, mukaan lukien lapsia.

Aiemman seurannan löydät täältä.

Lue myös:

    Uusimmat