Jagr paljastaa massiivisen ahterinsa salat – 1000 kyykkyä päivässä jo 7-vuotiaana!

45-vuotiaan NHL-legenda Jaromir Jagrin massiivinen takamus on saavuttanut lähes ikonisen aseman. Sen ja yleensäkin Jagrin vantterien voimien taustalla on lukematon määrä työtunteja ja toistoja hyvin nuoresta lähtien.

– Isäni käski minun tehdä 1 000 kyykkyä päivässä 7-vuotiaasta 18-vuotiaaksi. Se oli paljon, nykyisin Calgary Flamesissa kiekkoileva Jagr paljastaa Sportsnetin haastattelussa.

Jagr nostaa esiin myös sen, että hän varttui maatilalla.

– Jääkiekon pelaaminen oli helppoa maatilalla työskentelemiseen verrattuna. Siellä täytyi tehdä töitä viidestä kuuteen tuntia päivässä. Jääkiekon pelaaminen oli kuin lomaa minulle, Jagr kertoo.

Lisäksi geeniperimä on ollut 189-senttiseksi ja 104-kiloiseksi ilmoitetulle tshekille suotuisa.

– Äidin puolella sukumme on aika vahva, Jagr valottaa.

Jagrilla on aiemmin ollut jopa enemmän massaa. Kauden 2014–2015 aikana hän kertoi pudottaneensa painoa kymmenisen kiloa 115 kilosta alaspäin liikkuaakseen jäällä kevyemmin.

– On hankalaa luistella noin painavana, kun muut pelaajat ovat 80-kiloisia. Olisin iloinen, jos näkisin heidät liikkumassa 30-kiloisen liivin kanssa, Jagr kertoi vuonna 2015 NHL:n verkkosivujen mukaan.

45-vuotiaan tshekin jalka ei liiku enää yhtä terävästi kuin nuorempana poikana, mutta häntä ei totisesti heitellä kulmissa ja irroteta helpolla pelivälineestä. 

– Hän on iso kaveri. Hänen läsnäolonsa tuntee ja hänen perseensä on massiivinen. Hän osaa suojata kiekkoa erinomaisesti. Hän pystyy imemään kaksi pelaajaa kiinni itseensä, ja siten muille kavereille jää vapaata tilaa. Hän on myös loistava ylivoimalla, ja hänen laukauksensa lähtee upeasti, Jagrin Calgary-joukkuekaveri Michael Frolik luonnehti tshekkiä aiemmin tänä syksynä Sportsnetin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat