Jan Vapaavuorelta iso ilmoitus

Jan Vapaavuori kertoo, miksi Matti Heikkinen joutuu sivuun – Olympiakomiteassa isoja muutoksia 5:11
Katso videolta: Jan Vapaavuori vieraili Tulosruudussa keskiviikkona.

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori ilmoitti, ettei aio hakea jatkokautta. Hän kertoi asiasta viestipalvelu X:ssä.

Katso pääkuvan videolta: Jan Vapaavuori vieraili Tulosruudussa keskiviikkona.

Vapaavuori vieraili keskiviikkona Tulosruudussa kommentoimassa tuoreita henkilövaihdoksia ja omaa asemaansa. Huippu-urheilujohtaja Matti Heikkinen ja laji- ja kisaohjelmien johtajana toiminut Leena Paavolainen saivat jättää tehtävänsä. Vapaavuoren mukaan kaksikko ei enää nauttinut luottamusta tehtävissään. Vapaavuorelta kysyttiin, että millaista luottamusta hän itse kokee nauttivansa.

– En mä… Keskity miettimään, millaista luottamusta nautin, vaan keskityn tekemään tehtäviä, jotka tähän kuuluu, ja tässä vaikeassa tilanteessa tähän on kuulunut uusien yhteisten strategioiden löytäminen, uusien rakenteiden löytäminen ja sitten myös ehkä kivuliaita henkilöstöratkaisuja, Vapaavuori sanoi.

Vapaavuori ei vielä tuolloin kertonut, että aikooko asettua jatkokaudelle. Hän totesi, että lähiviikkoina asiasta tulisi päätös. Nyt kuitenkin ei ehtinyt kulua kuin viisi päivää, kunnes Vapaavuori ilmoitti, ettei hae jatkokautta.

– Olen päätynyt siihen, etten hae toista kautta Olympiakomitean puheenjohtajana, kun pestini loppuvuodesta päättyy. Tähän ei ole mitään yksittäistä syytä, vaan se on monien ja monentyyppisten, osin henkilökohtaisten tekijöiden summa. En aio näitä syitä tarkemmin kommentoida, Vapaavuori kirjoitti X:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat