Jari Isometsä ällikällä lyöty suomalaistähden kommenteista – "Mitä hittoa? Kesken kisan"

Jasmi Joensuu kiinnitti kesken Tour de Skin ensimmäisen kilpailupäivän huomiota suomalaismedian kirjoituksiin. MTV Urheilun hiihtoasiantuntijaa Jari Isometsää tämä hämmästytti.

Suomalaishiihtäjien suorituksia ruodittiin mediassa kriittisesti, kun Tour oli käynnistynyt lauantaina Italian Toblachissa vapaan sprintin karsintavaiheella. Joensuu ylsi erävaiheeseen ainoana suomalaisnaisena, miehissä jatkoon etenivät Lauri Vuorinen ja Joni Mäki.

Kun Joensuun urakka oli juuri päättynyt puolivälieriin, hän nosti suomalaisten iltapäivälehtien kirjoitukset Viaplayn haastattelussa omatoimisesti esiin.

– Vaikka Iltalehti ja Ilta-Sanomat kirjoittelevat, että katastrofipäivä, pitää muistaa, että kaikki täällä ovat huippukuntoisia ja tehdään töitä, Joensuu sanoi.

16:nneksi sijoittunutta Joensuuta rohkeasta puolivälierähiihdosta kehunut Isometsä hämmästyi hiihtäjän sanomisista.

– Ajattelin, että mitä hittoa, lukevatko nämä urheilijat kesken kisan median kirjoituksia? Isometsä sanoo.

– Se väliaika, joka keskityttäisiin maailmancupin kilpailuihin, käytetään siihen, että katsotaan, mitä Suomen lehdissä lukee. Se särähti kyllä korvaan, pakko myöntää.

Isometsä sanoo, ettei "vanhana jermuna" ymmärrä, että "urheilijat vaivaavat päätänsä sillä, mitä media kirjoittaa".

– Saati, että vaivaat päätäsi kesken kilpailun. Pitääköhän heille kohta alkaa antaa 30 kilometrin kisoissa 15:n kohdalla kännykkä, että voi katsoa, mitä on kirjoitettu?

Isometsä pohtii, että nykyään kännykät ovat mukana kaikkialla ja maailmanmeno on kovin erilaista kuin hänen kilpailuaikoinaan vuosikymmeniä takaperin.

– Ehkä sitä pitää ymmärtää, vaikkei ihan ymmärräkään. 

Tour de Ski jatkuu tänään sunnuntaina Toblachissa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla.

Lue myös:

    Uusimmat