Jari Isometsältä selitys Iivo Niskasen poisjääntiin – teki terävän havainnon Norjan tähtihiihtäjän ongelmista

Iivo Niskanen lataa kovaa kritiikkiä Hiihtoliiton suuntaan – epäilee FIS:n testilaitetta 6:28
Iivo Niskanen latasi kovaa kritiikkiä Hiihtoliiton suuntaan ollessaan Tulosruudun Viikon vieraana.

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä ei yllättynyt Iivo Niskasen hurjasta vauhdista kauden avauskilpailussa. Sen sijaan Norjan Pål Golbergin erityisen tahmea meno osui konkarin silmiin.

Iivo Niskanen antoi kunnostaan myrskyvaroituksen Oloksen tykkihiihdoissa viikonloppuna, kun hän voitti miesten 10 kilometrin perinteisen väliaikalähdön reilulla 24 sekunnin marginaalilla.

– Iivolta enempikin perusveto kuin mahtava veto. Kun Iivo hiihtää perinteistä kymppiä väliaikalähdöllä, ei ole kahdeksaan vuoteen kelvannut muu kuin voitto, Isometsä sanoo.

Niskanen jäi kuitenkin pois seuraavan päivän 10 kilometrin vapaan kilpailusta, mikä nosti pientä huolta suomalaisten hiihtoystävien keskuudessa. Isometsä ei yllättynyt tästäkään ratkaisusta, eikä näe mitään syytä huoleen.

– Turha lähteä kovan harjoituskuorman päälle tekemään. Lauantai osoitti, että ollaan aikataulussa, niin mitäpä sitä turhaan. Kun saatiin hyvä signaali, ei tarvittu enää toista, varsinkin kun kisa oli Iivolle heikommalla tyylillä, Isometsä analysoi.

Isometsällä on teoria, vaikka täyttä varmuutta Niskasen tuntemuksista hänellä ei olekaan.

– Kun harjoituskuormaa on paljon päällä, lihaksisto nappaa kisasta väsyneen olon reisilihakseen. Se on aika yleistä. Jos on saanut kisassa hyvin irti, niin kuin Iivokin ilmeisesti sai, minun sivistynyt arvaukseni on, että aamulla on voinut tuntua, että ei ole ihan terävimmillään. Miksipä olisi siinä tapauksessa lähtenyt mukaan kisaan.

Iivon hiihdossa näytti olevan kaikki kunnossa ja kunto vaikuttaa olevan juuri sellainen kuin toivottiin, kun maailmancupin alkuun on noin puolitoista viikkoa aikaa. Sen sijaan viime vuoden MM-kisojen kolminkertaisen kultamitalistin Norjan Pål Golbergin meno oli Isometsän mukaan täysin päinvastaista Niskaseen verrattuna.

– Golbergin hiihto oli todella väsyneen näköistä. Siinä ei varmaan ollut yhtä ainutta helppoa potkua 10 kilometrin kisassa, Isometsä arvioi.

Golberg oli kisan neljäs häviten Niskaselle noin 35 sekuntia. 

– Tämän tyylinen urheilija pystyy Rukaan mennessä petraamaan paljon.

Kisasta joutui vetäytymään kolme kovaa norjalaista, Didrik TönsethHåvard Solås Taugböl ja Sjur Röthe, kun heillä todettiin korona edeltävänä päivänä. 

Suomalaisittain miesten puolella saatiin myös oiva kunnonosoitus vapaan 10 kilometrin kisassa, kun Perttu Hyvärinen sivakoi kuudenneksi 13,4 sekuntia kärjen takana.

– Perttu oli pirteä ilmestys, varsinkin kun muistetaan että viime vuonna Perttu hävisi puolestatoista kahteen minuuttia keulaan ja oli ihan pihalla. Nyt oli ihan erilainen kauden avaus, Isometsä iloitsi.

Hiihdon maailmancup alkaa marraskuun viimeisenä viikonloppuna Rukalla. Sitä ennen hiihdetään vielä Suomen cupin hiihdot ensi viikonloppuna niin ikään Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat