Jari-Matti Latvala veti kovan väitteensä takaisin

Jari-Matti Latvalan Toyotalle toinen painajaiskisa putkeen: "Kun lähtee menemään väärään suuntaan..." 3:03
Jari-Matti Latvala teki synkän tunnustuksen Toyotan peräkkäisten painajaiskisojen jälkeen.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli heittämässä pyyhkeen kehään syyskuun alkupuolella ajetun Akropolis-rallin jälkeen.

Toyota kärsi Kreikassa pahan takaiskun jo toisessa perättäisessä rallissa. Hyundai otti sorarallissa kolmoisvoiton, kun taas jokainen Toyota-kuljettaja ajautui ongelmiin viikonlopun aikana. Näin Hyundai kasvatti valmistajien MM-sarjassa johtonsa jo 35 pisteeseen Toyotaan nähden.

Latvala julisti kisan jälkeen, että mestaruustaisto oli sillä selvä.

– Kyllä se ohi on, Latvala myönsi suoraan MTV Urheilulle.

– On pakko olla realistinen. Ei Hyundai tällä pistejärjestelmällä sellaisia virheitä enää tee. Kyllä ne molemmat mestaruudet ovat menneet. Minun mielestäni ne on nyt käsitelty.

Kautta on jäljellä vielä kolmen osakilpailun verran. Valmistajien pisteitä on maksimissaan otettavissa vielä 165, eli teoriassa 35 pisteen kurominen umpeen on mahdollista. Fakta on kuitenkin se, että Hyundain on epäonnistuttava pahemman kerran, jotta Toyota vielä onnistuisi nousemaan ykköseksi.

Kuljettajien MM-sarjassa Hyundai-kuskeilla on kaksoisjohto. Thierry Neuville on piikkipaikalla 34 turvin ennen Ott Tänakia. Toyota-kuljettaja Sebastien Ogier on puolestaan kolmantena neljän pisteen päässä Tänakista. Kuljettajien MM-taistossa pisteitä on saatavilla vielä maksimissaan 90 kappaletta.

Toyota ei ole siis lopullisesti menettänyt peliään, vaikkakin sen tilanne on todella vaikea. Latvala on ainakin muuttanut omaa suhtautumistaan sitten Akropolis-rallin.

– Kaksi edellistä kisaa eivät ole menneet meiltä suotuisasti mestaruushaaveidemme kannalta, mutta emme luovuta taistelua. Jatkamme kamppailua ja keskitymme siihen, että voitamme kauden kolme viimeistä kilpailua ja teemme kaikkemme pitääksemme painetta yllä, Latvala kertoo.

Ensi viikolla MM-pisteistä ajetaan Chilen sorarallissa. Toyotalla on kilpailussa kova kolmikko ajamassa valmistajien pisteistä, kun Elfyn Evans saa seurakseen tallin osa-aikaiset kuljettajat Ogierin ja Kalle Rovanperän.

– Tallimme on todella motivoitunut tekemään hyvän tuloksen Chilessä. Elfyn, Seb ja Kalle muodostavat vahvan kolmikon, joka voi taistella voitosta, Latvala alleviivaa.

Chilen MM-ralli ajetaan 26.-29. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat