Mitä Toyotalla tapahtuu? Sébastien Ogierilta arvoituksellinen lausunto

Sébastien Ogierille karmea takaisku – viimeinen niitti mestaruustaisteluun? 1:22
Tähänkö kariutui Sébastien Ogierin mestaruustaistelu? Tiellä ollut kivi tuhosi Toyota-tähden kisan

Sébastien Ogier menetti viime viikonloppuna käytännössä viimeisetkin toiveet rallin tämän kauden maailmanmestaruudesta.

Ogierin vauhti oli kohdallaan Chilen MM-rallissa, mutta hän kärsi rengasrikon heti kisan alkuvaiheilla. Lauantaina hän joutui puolestaan keskeyttämään, kun Toyotaan tuli vaurioita irtokivestä.

Ogier jatkoi kisaa päätöspäivänä ja oli sekä sunnuntain että Power Stage -erikoiskokeen ykkönen. Näin ranskalainen sai raavittua Chilestä 12 MM-pistettä matkaansa.

MM-taistossa Ogier on kolmantena, mutta hän putosi jo 41 pisteen päähän Hyundain Thierry Neuvillesta, joka sijoittui Chilessä neljänneksi. Kun pisteitä on jaossa vielä 60, ero on teoriassa kurottavissa umpeen, mutta käytännössä Neuvillen pitäisi töpeksiä pahemman kerran, jotta hän menettäisi johtoasemansa kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

Ogierin tämän kauden kaksi suurinta pistepottia ovat 25 pistettä sekä Portugalista että Latviasta. Vastaavasti Neuvillen kauden kaksi heikointa saldoa ovat 9 pistettä Latviasta ja 12 pistettä Sardiniasta, ja nekin saavuttamalla Neuvlle karkaisi kahdessa viimeisessä kisassa Ogierin tavoittamattomiin.

Ogier ei enää itsekään puhunut kuljettajien mestaruustaistosta Chilen kisan jälkeen.

– Voin olla tyytyväinen siihen, että saimme kisalle positiivisen lopun. Mutta yleensä ottaen tämä ei ollut sellainen viikonloppu, jota olin toivonut tuloksen puolesta. Meillä oli hyvä vauhti viikonlopun aikana, mutta valitettavasti teimme pari virhettä, joista maksoimme kovan hinnan, Ogier harmitteli.

– Se turhauttaa jälleen, että vauhdin puolesta dominoimme, mutta se ei tuottanut hyvää tulosta. Mutta onneksi edes sunnuntai oli hyvä. Saimme maksimipisteet tiimille valmistajien MM-sarjaan, ja sillä puolella taistelu on yhä hengissä.

Ogier ei ole vielä paljastanut, mitä hän aikoo tehdä kuluvan kauden jälkeen. Ogier on ajanut Toyotalla vuodesta 2020 lähtien, ja käytännössä hänen vaihtoehtoinaan on jatkaa tallissa osa-aikaisena kuljettajana tai lopettaa uransa.

Ogier antoi mystisen vastauksen, kun paikallinen radiokanava tiedusteli häneltä, nähdäänkö ranskalaistähti myös ensi vuonna Chilen MM-rallissa.

– Ei mitään ideaa. Sanoisin, että tällä hetkellä tuntuu enemmän siltä, että en ole osallistumassa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Nyt sanon, että en usko tulevani, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ogier ajaa varmuudella tämän kauden kahdessa viimeisessä rallissa Keski-Euroopassa ja Japanissa, joissa Toyota yrittää vielä haastaa Hyundain merkkimestaruustaistossa. Toyota supisti Chilessä Hyundain etumatkan 17 pisteeseen.

Sébastien Ogierilla rengasrikko! Ranskalaistähdelle raju takaisku mestaruuskamppailuun 1:42
Sébastien Ogierilla rengasrikko! Ranskalaistähdelle raju takaisku heti Chilen MM-rallin alkuun

Lue myös:

    Uusimmat