Jari-Matti Latvalalta iso paljastus rallin MM-sarjasta: "Sitä on luvattu"

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on varma, että rallin MM-sarjan kritisoitu pistejärjestelmä tulee muuttumaan ensi kaudelle. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Täksi vuodeksi muuttunut pistesysteemi on kerännyt valtavasti haukkuja MM-sarjan kuskeilta ja muilta ralli-ihmisiltä. Järjestelmässä ovat hiertäneet muun muassa kisan kokonaisvoiton merkityksen pieneneminen ja sunnuntain tulosten kasvanut jalansija. 

Jari-Matti Latvala on ollut yksi systeemin arvostelijoista yleisellä tasolla. Toyota on hävinnyt pisteitä päävastustajalleen Hyundaille varsinkin sunnuntaisin. 

Latvala on varma, ettei nykysysteemillä ajeta enää kuluvan kauden jäljellä olevien neljän kisan jälkeen.

– Se tulee muuttumaan. Siitä on jo keskusteltu jonkun verran. Sitä on luvattu, että se tulee muuttumaan, mutta minkälainen se on, niin sitä en pysty sanomaan. Meneekö se takaisin vuoden 2023 malliin, sitä en uskalla luvata, Latvala kommentoi MTV Urheilulle.  

– Tulee muuttumaan. Siitä on ollut niin paljon polemiikkia, tallipomo painottaa. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Kalle Rovanperä kumoaa huhut tulevaisuudestaan – näin puolikas kausi on vastannut odotuksiin 0:55
Kalle Rovanperä kumoaa huhut tulevaisuudestaan – näin puolikas kausi on vastannut odotuksiin.

Kesken kauden muutostalkoisiin ei kuitenkaan ryhdytä. 

– Se olisi ollut epäreilua, jos se olisi vaihdettu kesken kauden, Latvala toteaa. 

Vielä kaudella 2023 pisteitä jaettiin kokonaiskisan kymmenelle parhaalle kaavalla 25–18–15–12–10–8–6–4–2–1. Lisäksi kisan päättävältä Power Stagelta tuli pisteitä viidelle nopeimmalle (5–4–3–2–1). 

Tänä vuonna Power Stage -pisteet ovat pysyneet ennallaan, mutta isompi pistepotti on jaettu kahdelle päivälle. Lauantain päätteeksi pinnoja menee jakoon kaavalla 18–15–13–10–8–6–4–3–2–1, sunnuntain tulosten pohjalta palkitaan seitsemän nopeinta (7–6–5–4–3–2–1). Lauantaipisteet edellyttävät maaliin ajamista sunnuntaina. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat