Jari-Matti Latvala pudotti kulissipaljastuksen – ralliasiantuntijat tiukkana: "Ei missään tilanteessa voi mennä niin"

Jari-Matti Latvala paljasti hiljattain MTV Urheilulle, että MM-rallin kritisoitu pistesysteemi tulee muuttumaan taas kuluvan kauden jälkeen. Ralliasiantuntijat haluaisivat hienosäätöä erityisesti yhteen seikkaan. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Tälle kaudelle MM-rallin pistesysteemi muuttui niin, että iso osa pisteistä jaetaan ehdollisina jo lauantain jälkeen (maksimi 18 pistettä), minkä lisäksi sunnuntain nopeimmat kuljettajat palkitaan (maksimi 7). Power Stagen pisteytys pysyi ennallaan. 

Toyotan tallipäällikkö Latvala linjasi hiljattain MTV Urheilulle, että paljon polemiikkia aiheuttanut uudistettu systeemi tulee muuttumaan talvitauon aikana. 

– Siitä on jo keskusteltu jonkun verran. Sitä on luvattu, että se tulee muuttumaan, mutta minkälainen se on, niin sitä en pysty sanomaan, Latvala kommentoi MTV Urheilulle.

MTV Urheilun ralliasiantuntijat Jari Ketomaa ja Riku Tahko kehuvat uudessa systeemissä sitä, että se on pitänyt mestaruustaistot tiukkana kauden loppusuoralle saakka. Ketomaan mielestä järjestelmä "ei ole läpeensä paha", mutta kritisoi sitä sekavaksi. 

– Voiton merkitystä on selkeytettävä. Ei se missään tilanteessa voi mennä niin, että rallin nopein kuljettaja saa huonommat MM-pisteet kuin häntä hitaammin ajanut kuljettaja. Se on muutettava jollain tavalla, Ketomaa linjaa viitaten kuluvalla kaudella nähtyyn faktaan. 

– Sille on tehtävä jotain, että kilpailun kokonaisvoittaja saisi saavutuksestaan jotain lisäarvoa. Se on jäänyt nyt ikävän usein pienelle huomiolle, Tahko komppaa ja jatkaa. 

– Siihen joku päivitys. Miten se tehtäisiin, en osaa sanoa suoraan.

Mestarikartturi Jonne Halttunen kertoi näkemyksensä pistejärjestelmästä MTV Urheilun rallilähetyksessä viime kesäkuussa. Juttu jatkuu videon alla. 

MM-rallin uusi pistesysteemi kuin "ala-asteen urheilukilpailu" – näin Jonne Halttunen sen korjaisi 7:46
MM-rallin uusi pistesysteemi on "kuin alakoulun urheilukilpailu" – näin Jonne Halttunen sen korjaisi.

Tahko on pitänyt siitä, että viikonlopussa on tavallaan pitkä kisa ja sprinttikisa. 

– Kaikesta kritiikistä huolimatta tämä on ollut ainakin katsojan näkökulmasta ihan tervetullut uudistus, Tahko lisää. 

Samasta muistuttaa myös Ketomaa. 

– Kuljettajat ovat puhuneet siitä, että piste-eron kiinni ajaminen on nyt hankalampaa. Se on totta, mutta mestaruustaisto on tiukempi, mikä on taas yleisölle mukavampi asia. 

Kreikan MM-ralli ajetaan päätökseen sunnuntaina. Sen jälkeen kaasutellaan vielä Chilen, Keski-Euroopan ja Japanin osakilpailut. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat