Jari-Matti Latvalalta kipeä tunnustus

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala tunnustaa, että japanilaistiimi tarvitsee jo päävastustajansa Hyundain epäonnistumisia voittaakseen neljännen peräkkäisen valmistajien maailmanmestaruuden. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Hyundai on heittänyt kuluvalla kaudella paljon aiempaa kovemman haasteen Toyotalle valmistajien MM-taistossa. Se on kunnostautunut erityisesti sunnuntaisin, joka on uuden pistesysteemin myötä nyt merkittävämmässä asemassa pistejakaumassa. 

Yksi kauden käännekohdista saatettiin nähdä Suomessa elokuun alussa, kun Toyotan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans jäivät täysin ilman pisteitä, ja Hyundai ponkaisi valmistajien puolella jo 20 pinnan johtoon. 

Kauden neljän kisan mittainen loppusuora alkaa Kreikasta tällä viikolla. 

– Me tarvitsisimme nyt onnistumisen siellä, jos haluamme merkkimestaruuspuolella taistella – ja haluamme taistella siellä. Se vaatii onnistumista (koko) kilpailussa, mutta myös sunnuntaina, Latvala kommentoi MTV Urheilulle. 

– Mutta täytyy sanoa, että vähän me tarvitsisimme apuja myös Hyundailta. 20 pistettä on vaikea ajaa kiinni näillä nykysäännöillä. Pitää meidän yrittää, tallipomo jatkaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Toyotalla on hampaankolossa Suomen-kisasta. Varsinkin Rovanperän epäonninen keskeytys selvästä johtoasemasta sunnuntaina kirpaisi. 

Akropolis-rallissa odottavat karut olot. Kiviset tiet heittävät teknisen haasteen autolle ja renkaille. 

– Pitää tehdä riskianalyysi siitä kuinka kovaa siihen olosuhteeseen pystyy ajamaan. Se on minun mielestäni ratkaiseva tekijä, että saamme sen datan kuljettajille, Kreikassa voittoon vuonna 2013 kiiruhtanut Latvala toteaa.

Hyundai on ollut rajuissa soraralleissa usein Toyotaa parempi, mutta Latvalan mukaan hänen tallinsa on parantanut tällä saralla. 

– Uskon, että auton puolesta alamme olla kilpailukykyisiä. Autosta sen ei pitäisi jäädä kiinni.

Toyotalla Kreikassa ajavat Evans, Sébastien Ogier ja Takamoto Katsuta. Pääluokassa ei nähdä suomalaisia, sillä Rovanperä ja Hyundain Esapekka Lappi ovat sivussa. 

Kuskien MM-sarjaa johtaa Hyundain Thierry Neuville 27 pisteen erolla (168–141) Ogieriin. 

Kalle Rovanperä kumoaa huhut tulevaisuudestaan – näin puolikas kausi on vastannut odotuksiin 0:55
Kalle Rovanperä kumoaa huhut tulevaisuudestaan – näin puolikas kausi on vastannut odotuksiin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat