MM-rallissa muhii raaka näytelmä: "Enpä usko, että sinä Ott Tänakille sanot…"

Keski-Euroopassa tapahtumarikas MM-ralli – asiantuntijat analysoivat tähtien otteet 6:06
Keski-Euroopassa nähtiin tapahtumarikas MM-ralli. Asiantuntijat analysoivat tähtien otteet ja ennakoivat niiden merkitystä Japaniin mentäessä.

Hyundai-talli sai jo ilonaihetta Keski-Euroopan MM-rallissa viikonloppuna, kun se varmisti historiansa ensimmäisen kuljettajien maailmanmestaruuden. Sen saaja ei ole kuitenkaan vielä tiedossa, mistä voi koitua paljon ongelmia korealaistiimille. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Japanin MM-ralli 21.–24.11.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul on puun ja kuoren välissä tulevina viikkoina. Hänen johtamansa tallin Thierry Neuville on MM-sarjan kärjessä 25 pisteen erolla tiimikaveriinsa Ott Tänakiin. Neuville on suursuosikki mestariksi kauden päätöskisassa Japanissa, mutta MM-titteliä jo vuonna 2019 Toyotalla maistanut Tänak tulee varmasti tekemään kaikkensa kiusatakseen belgialaista.

Tämä on ongelma Hyundaille, jonka tehtävänä Japanissa olisi varmistaa myös valmistajien mestaruus. Siinä taistossa se johtaa Toyotaa 15 pisteellä – ero, joka on huippuonnistumisella ajattavissa kiinni. Tässä Toyotaa auttaisi luonnollisesti myös Hyundain kompurointi. 

Tätä kompurointia saattaisi edistää Tänakin ja Neuville keskinäinen taistelu mahdollisine virheineen. 

– Toyota on ulkona kuljettajien MM-taistossa, mutta kyllähän sinne Japaniin saatiin aivan isoin täytekakku, sillä Toyotalla on edelleen mahdollisuus merkkimestaruuteen. Se vaatii samanlaisen onnistumisen kuin Chilessä, MTV:n asiantuntija Janne Ferm pohjusti Keski-Euroopan MM-rallin jälkeen. 

Sitten Ferm hyppäsi hetkeksi Abiteboulin saappaisiin. Kartturiuransa hiljattain lopettanut Ferm ajoi Esapekka Lapin parina Hyundailla ranskalaispomon alaisuudessa vielä tällä kaudella. 

– Kun Cyril Abiteboul alkaa miettiä, että miten hän näitä kuljettajia hillitsee… pitäisi tulla merkkimestaruus, pitäisi ajaa kovaa, niin enpä usko, että sinä Ottille sanot, että "ajapa maaliin vaan", Ferm totesi naureskellen makeasti. 

– Se ei sille (Tänakille) käy!

– Siinä on kyllä mielenkiintoinen tilanne pidätellä Ott Tänakia, toinen asiantuntija, virolaisen kanssa Dmack-tallissa vuonna 2014 ajanut Jari Ketomaa komppasi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Keski-Euroopassa Tänak sanoi ajatelleen tallin etua Power Stagella, eikä hyökännyt rajusti. Ketomaa ja Ferm eivät nielleet tätä kommenttia kakistelematta. 

– En tiedä, mikä se lopullinen syy siinä sitten oli, Ketomaa naureskeli analysoidessaan Tänakin suoritusta. 

– Eikös se ole noin kivempi sanoa, että pistin tiimi edun (edelle), Ferm jatkoi huvittuneena.  

– Nimenomaan. Se ehkä vähän paistoi sieltä taustalta, Ketomaa vastasi.

Tänak vannoi Keski-Euroopan rallin jälkeen ajattelevansa tiimivastuitaan myös Japanissa, mutta kertoi myös yrittävänsä parhaansa kuskimestaruuden suhteen. 

– Jos hän (Neuville) on Japanissa fiksu ja tekee hyvää työtä, kenelläkään ei ole mahdollisuuksia, Tänak murjaisi.

Japanin MM-ralli ajetaan 21.–24. marraskuuta. 

Japanin MM-rallissa huimat panokset: Neuville, Toyota ja Pajari painepaikoissa 2:30
Japanin MM-rallissa huimat panokset: Neuville, Toyota ja Pajari painepaikoissa.

Lue myös:

    Uusimmat