Fanit järjestivät ruman tempun EM-tähdelle – "Surullista"

Espanjan EM-kisajoukkueen avainpelaajiin lukeutuva Marc Cucurella kritisoi saksalaisfaneja, jotka buuasivat tälle läpi ottelun Ranskaa vastaan pelatussa välieräottelussa tiistaina.

Cucurella, 25, ajautui myrskynsilmään, kun hän pysäytti Jamal Musialan maalia kohti suunnanneen laukauksen kädellään Espanjan EM-puolivälierävoitossa Saksaa vastaan.

EM-isäntien kannattajat suivaantuivat siitä, ettei rangaistusalueen sisällä tapahtuneesta käsivirheestä tuomittu Saksalle pilkkua.

Cucurella joutui heti seuraavassa EM-pelissä saksalaisfanien silmätikuksi. Hänelle buuattiin äänekkäästi joka kerta, kun hän koski palloon tiistain välierässä Ranskaa vastaan.

– En oikeastaan välitä siitä. Mutta samaan aikaan se on surullista, että jotkut ihmiset tulevat tähän peliin vain buuatakseen yhdelle pelaajalle, Cucurella nuhteli The Athleticin haastattelussa.

– Alussa olin yllättynyt. Tajusin sen ensimmäistä kertaa, kun nimeni luettiin ennen ottelua, ja monet alkoivat buuata. Ne jotkut tuhlasivat käytöksellään lippuja, jotka olisivat voineet mennä faneille, jotka todella nauttivat pelistä.

Cucurellalle tilanne ei ollut täysin poikkeuksellinen. Espanjalaispelaaja siirtyi vuonna 2022 Brightonista kilpailijaseura Chelseaan, minkä jälkeen tämä sai kuulla kunniansa entisen seuransa kannattajilta joukkueiden pelatessa toisiaan vastaan Englannin Valioliigassa.

– Tavallaan se on minulle jo tuttua. Kun palasin Brightoniin Chelsean paidassa, minua seurasivat kovaääniset buuaukset joka kerta, kun koskin palloon, Cucurella jatkoi.

– En kuvailisi sitä sietämättömäksi tunteeksi, mutta epämiellyttävää se silti on.

Väkevästi suoriutuneen Cucurellan odotetaan jatkavan Espanjan avauskokoonpanossa, kun joukkue kohtaa Englannin odotetussa EM-finaalissa sunnuntaina kello 22 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat