Jasmi Joensuu puhkesi itkuun Viaplaylla: "Olisi pitänyt tajuta olla hiihtämättä"

Jasmi Joensuu murtui Viaplayn haastattelussa sen jälkeen, kun hän oli keskeyttänyt Trondheimin maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailun.

Joensuu hiihti vielä 5,5 kilometrin väliaikapisteeseen, jossa hän oli 34:ntenä, noin 57 sekuntia kisaa johtanutta ja sen lopulta voittanutta Saksan Victoria Carlia hitaampana.

Seuraavaan väliaikapaikkaan, 6,8 kilometriin, Joensuu ei enää saapunut, vaan keskeytti kisan.

Joensuu avasi tilannetta Viaplaylle itkuun puhjeten.

Perjantain kisan (sprintin) jälkeen keuhkot ottivat vähän osumaa. Olisi vain pitänyt tajuta olla hiihtämättä, Joensuu sanoi.

Joensuu sijoittui perjantaina vapaan sprintissä 17:nneksi oltuaan sitä ennen karsinnan toinen. Yhden viikonlopun tauon jälkeen kilpailuihin palannut suomalainen kertoi 6. joulukuuta saaneensa koronatartunnan, ja edessä lienee hänen tuoreiden kommenttiensa perusteella jälleen toipumista.