Hiihto sai uuden voittajan – Kerttu Niskaselta komea kilpailu

Saksalaishiihtäjä Victoria Carl voitti maailmancup-kilpailun ensimmäistä kertaa urallaan, kun hän oli paras 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa Trondheimissa. Kerttu Niskanen sijoittui päivän parhaana suomalaisena viidenneksi.

Carl johti kisaa kaikissa väliajoissa ja voitti kilpailun varsin ylivoimaisesti, 19,6 sekunnin erolla ennen Yhdysvaltain Rosie Brennania.

Eilisen yhdistelmäkisan suvereeni voittaja, Ruotsin Ebba Andersson, sijoittui tänään kolmanneksi. Hän taipui kisan kakkoselle Brennanille kahdella sekunnilla. Neljänneksi puolestaan sivakoi Yhdysvaltain Jessie Diggins (+28,3).

Kerttu Niskanen oli 3,4 kilometrin kohdalla 11:ntenä, mutta pystyi nousujohteisesti napsimaan sijoja kilpailun puolivälistä eteenpäin, vaikka ero kärkinaiseen Carliin kasvoi.

Niskanen ylsi lopulta viidenneksi, mikä on koko Trondheimin hiihtoviikonlopun paras suomalaissija. Sijoitus on Niskaselta myös hänen maailmancup-kautensa paras: sesongin alussa hän hiihti juuri 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa Rukalla seitsemänneksi.

Anne Kyllönen sijoittui 22:nneksi, Eveliina Piippo 44:ksi ja Tiia Olkkonen 47:nneksi. Jasmi Joensuu keskeytti kilpailun, ja Johanna Matintalo ei lähtenyt matkaan ollenkaan.

Tämänpäiväinen voittaja Victoria Carl oli aiemmin ollut maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa parhaimmillaan kolmas. Hän ylsi palkintokorokkeelle viikko sitten Östersundissa 10 kilometrin vapaan kisassa.