Kerttu Niskaselta suoraa tekstiä Viaplaylle – "Odotin, että pääsen pois"

Kerttu Niskanen kertoi Viaplaylle kärsineensä pito-ongelmista ja odotelleensa perinteisen osuuden päättymistä. Suomalainen sijoittui 11:nneksi Trondheimissa maailmancupin 20 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

Naisten kisan paras suomalainen Niskanen ei pysynyt kirkkaimman kärjen tahdissa itselleen lähtökohtaisesti vahvemmalla perinteisen osuudella. Niskanen tuli suksien vaihtoon kilpailun puolivälissä 11:ntenä, puoli minuuttia kisaa hallinnutta Ruotsin Ebba Anderssonia perässä.

– Huono oli tuo pertsan osuus. Odotin vain sitä vaihtoa, että pääsen pois. Ei oikein pitänyt suksi ja roikuin käsillä niin pahasti. Tuntui pitkältä kympiltä se pertsa, Niskanen sanoi Viaplaylle.

Ongelmat plussakelissä olivat nimenomaan pidossa.

– Olen vielä hiihtäjänä sellainen, että vähän herkällä pidolla, jos menee käsille liikaa, se kostautuu. Se oli semmoista venkulointia.

Vapaa kulki Niskasen tuntemusten mukaan paremmin. Niskanen hiihti pitkään vapaan osuudella yhdeksäntenä, mutta putosi lopulta samalle sijalle kuin hän oli kisan puolivälissä ja tuli maaliin 11:ntenä, 1.08,5 minuuttia voittaja Anderssonia hitaampana.

– Vapaalla olisi ollut välillä jopa enemmänkin menohaluja. Vapaa oli hyvää ja suksi toimi hyvin, ei siinä mitään.

– Nopea oli kyllä vapaan kelikin. Yritin aina joihinkin pätkiin vauhtia lisätä ja saada paria tyttöä kannoilta tippumaan, mutta ei. Siinä porukassa pystyi hiihtämään, mikä oli, Niskanen ruoti.

Ylen haastattelussa Niskanen kertoi ladun olleen perinteisellä tänään sopivan pehmeä, vapaalla puolestaan jopa jäinen. Hän kehaisi Trondheimin latuja yleisesti hyviksi. 

– Ei voi ennen Trondheimia ainakaan lopettaa, Niskanen tokaisi jatkona kysymykseen, joka koski keväällä 2025 Trondheimissa käytäviä hiihdon MM-kilpailuja.

Lue myös:

    Uusimmat