Jesse Puljujärvi pisteputkessa – taistelu tuotti tulosta

Jesse Puljujärvi sai syöttöpisteen Winnipegiä vastaan 1:29
Jesse Puljujärvi sai syöttöpisteen Winnipegiä vastaan.

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguins hävisi Winnipeg Jetsille maalein 3–6. Pittsburghin Jesse Puljujärvi jatkoi ottelussa pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Puljujärvi syötti Pittsburghin Kevin Hayesin tekemän avausmaalin, ja nyt suomalaisella on kuudesta pelaamastaan alkukauden ottelusta tehot 1+4. "Pulju" taisteli kiekon maalin edessä Rickard Rakellille, joka löysi Hayesin maali kulmalta.

Puljujärven pisteen ja Pittsburghin avausmaalin voi katsoa jutun ylälaidan videolta.

Pittsburghin toinen suomalaishyökkääjä Valtteri Puustinen sai ottelussa kauden avausminuutit. Puustinen sai peliaikaa lähes 10 minuuttia.

Winnipegin Rasmus Kupari ei ollut ottelussa kokoonpanossa.

Pittsburghin maalivahtina pelasi Alex Nedeljkovic, jolle ottelu oli kauden ensimmäinen. Nedeljkovic loukkaantui ennen kauden alkua ja avasi mahdollisuuden suomalaistorjuja Joel Blomqvistille, joka on käyttänyt saumansa mainiosti.

Pittsburghin valmennusjohdolla lienee lähiaikoina kova pohdinta, mitä se tekee maalivahtiensa kanssa. Ykkösvahdiksi kaavailtu Tristan Jarry ei ole vakuuttanut alkukauden aikana. Winnipegiä vastaan pelatussa ottelussa Jarry oli katsomon puolella, kun maalilla torjui Nedeljkovic ja Blomqvist oli varamaalivahtina.

Winnipeg jatkaa vakuuttavasti

Winnipeg jatkoi Pittsburghia vastaan vakuuttavaa alkukauttaan. Joukkue on pelannut viisi ottelua ja voittanut ne kaikki. Se on ainoana NHL:n 32 joukkueesta yhä ilman kauden avaustappiota.

Pittsburghia vastaan ottelun avauserä oli maaliton. Toisessa erässä Pittsburgh karkasi 2–0-johtoon ennen kuin Winnipeg tuli tasoihin ja meni erän päätteeksi 3–2-johtoon.

Pittsburgh tasoitti vielä päätöserän alussa tilanteeksi 3–3, mutta Winnipeg paineli lopulta vakuuttavaan 6–3-voittoon.