Johnny Gaudreaun kuoliaaksi ajaneelta kuskilta väite, miksi karmea onnettomuus tapahtui

NHL-jääkiekkoilija Johnny Gaudreaun kuoliaaksi ajanut kuljettaja on esittänyt väitteen onnettomuuteen johtaneesta tapahtumaketjusta.

NHL-tähti Johnny Gaudreau, 31, ja hänen veljensä Matthew, 29, kuolivat liikenneonnettomuudessa New Jerseyn osavaltiossa paikallista aikaa torstai-iltana. He olivat pyöräilemässä lähellä kotipaikkaansa, kun autoilija osui heihin karmein seurauksin. Kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Onnettomuuden yksityiskohdista on saatu viranomaisilta lisätietoja, joista on raportoitu useissa amerikkalaisissa tiedotusvälineissä.

Kuljettajan väite

Johnny ja Matthew pyöräilivät tien reunaviivan tuntumassa Oldmans Townshipissä sijaitsevaa County Road 551:tä pitkin. Tiellä ajoi myös tapauksesta epäilty Jeep-auton kuljettaja, nimeltään Sean M. Higgins.

43-vuotias Higgins ajoi väitetysti henkilöauton ja katumaasturin takana. Hän vaihtoi poliisin mukaan kaistaa ja ohitti henkilöauton.

Kun Higgins palasi ohituksen jälkeen takaisin oikealle kaistalle, hänen edessään ollut katumaasturi siirtyi poliisin mukaan keskelle tietä ohittaakseen pyöräilijät turvallisesti.

Higgins yritti ohittaa katumaasturia oikealta puolen, jolloin hän osui edessä pyöräilleisiin Gaudreaun veljeksiin, viranomaiset kertoivat.

Higgins esitti tutkijoille 6 ABC:n mukaan väitteen, että katumaasturin kuljettaja olisi yrittänyt estää häntä tekemästä ohitusta. Higginsin mukaan hänen alkoholinkäyttönsä vaikutti hänen kärsimättömyyteensä ja holtittomaan ajamiseensa. Hän väitetysti sanoi juoneensa viidestä kuuteen olutta.

Gaudreaun veljekset kuolivat vammoihinsa. Higgins on pidätetty ja hän on saanut syytteet Gaudreaun veljesten kuolemista.

Siskon häät olisivat olleet edessä

Johnny Gaudreau pelasi NHL-urallaan pudotuspelit mukaan lukien 805 ottelua. Calgary Flamesia ja Columbus Blue Jacketsia edustanut hyökkääjä voitti Yhdysvaltain maajoukkueessa MM-pronssia. Matthew Gaudreau oli entinen jääkiekkoilija, joka pelasi muun muassa AHL:ssä. Hän toimi pelaajauransa jälkeen valmentajana.

Gaudreaun veljesten oli tarkoitus osallistua heidän Katie-siskonsa häihin tämän sulhasen avustajina perjantaina. Häät peruttiin tragedian takia.

Lue myös:

    Uusimmat