Journalistiliitto järkyttyneenä: "Hallitus aikoo lopettaa tuen Julkisen sanan neuvostolle"

Suomen hallitus aikoo lopettaa kokonaan tuen Julkisen sanan neuvostolle (JSN), kertoo Journalistiliitto tiedotteessa. Liiton mukaan päätös leikkaisi JSN:n rahoituksesta lähes kolmanneksen ja vaikuttaisi merkittävästi neuvoston toimintaan.

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho kutsuu esitystä poistaa tuki kertaheitolla järkyttäväksi.

–  Tuen avulla on huolehdittu media-alan itsesääntelystä ja siitä, että suomalaisten luottamus mediaan on säilynyt hyvänä. Neuvosto valvoo sitä, että suomalaiset journalistit noudattavat alan pelisääntöjä. Se tukee luotettavan journalismin syntymistä, hän sanoo tiedotteessa.

Journalistiliiton mukaan JSN:n toiminnasta leikkaaminen on isku myös Suomen maineelle.

– Luottamus mediaan on yksi demokratian elinehdoista. On erittäin lyhytnäköistä leikata toiminnasta, joka rakentaa sitä. Tässä disinformaation ajassa se on myös iso turvallisuuskysymys, Aho sanoo.

Vuonna 1968 perustettu Julkisen sanan neuvosto on media-alan itsesääntelyelin. Se vastaa muun muassa Journalistin ohjeista, jotka ohjaavat hyvää journalistista tapaa.

Kuka tahansa voi tehdä journalistisesta sisällöstä kantelun JSN:lle. Viime vuonna kanteluita tehtiin Journalistiliiton mukaan 739.

Lue myös:

    Uusimmat