Juoksija paineli vesiesteen ohi – olympiasekoilussa kärsinyt kuuli ilouutisen MTV Urheilun haastattelussa

Pariisin olympialaisten miesten 3 000 metrin estejuoksun alkuerissä nähtiin erikoinen tilanne, kun Kenian Amos Serem juoksi vesiesteen ohi. Seremille tuli kuitenkin iloinen tieto MTV Urheilun haastattelussa.

Afrikan tämän vuoden mestaruuskisojen hopeamitalisti oli hyvin mukana maanantai-illan alkuerän kärkikamppailussa, kun viimeistä edellisellä kierroksella hän juoksi yllättäen vesiesteen ohi.

Serem joutui palaamaan takaisin ja ylittämään esteen. Tällä välin kärkiviisikko meni menojaan ja kenialainen tuli maaliin kuudentena. Vain viidelle ensimmäiselle oli finaalipaikka tarjolla.

MTV Urheilu tavoitti Seremin kisan jälkeen Stade de Francella. Hän kertoi tehneensä ratkaisun kiertää vesiesteen, koska oli joutunut kontaktin kohteeksi ja pelkäsi loukkaavansa itsensä esteellä.

– Minua työnsi joku, en tiedä hänen nimeään. Sitten menetin keskittymiseni esteellä ja päätin mennä ulkopuolelta. Palasin takaisin ja aloin jahdata edellä olleita, Serem selvitti.

Seremiä työntänyt kilpaveli oli Espanjan Daniel Arce. Kenialaisjuoksija oli laskenut, että hänen kuntonsa pitäisi riittää ilman muuta jatkoon, joten pettymys oli kova.

– En ollut tyytyväinen, koska minun piti olla finaalissa ja tunsin olevani parempi, Serem sanoi.

Samalla hetkellä tuloslistaan ilmestyi hänen kohdalleen merkintä qR, joka tarkoittaa jatkoon pääsyä tuomariston päätöksellä. Tilanne oli siis tutkittu kuvanauhalta läpi ja Serem todettu syyttömäksi tapahtuneeseen.

– Jos pääsen finaaliin, olen iloinen, koska olin sataprosenttisen varma, että yllän täällä finaaliin, Serem sanoi.

3 000 estejuoksun alkueriin osallistui myös Suomen Topi Raitanen, joka jäi kolmannessa erässä 11:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat