Huippuaituri heitti olympiakisan täysin leikiksi – kertoo nyt syyn

Pariisin olympialaisten yleisurheilussa nähtiin sunnuntaina erikoinen tapaus, kun vuosi sitten MM-kisojen 110 metrin aitajuoksun neloseksi sijoittunut yhdysvaltalainen Freddie Crittenden kruisaili alkuerien viimeiseksi ajalla 18,27.

Crittenden näytti saavan kohtalaisen lähdön, mutta jäi kilpakumppaneistaan heti ensimmäisillä aidoilla. Jenkkiaituri sipsutti aitavälit ja loikki kaukana muiden takana maaliin kuin olisi ensimmäistä kertaa lähtöviivalla.

29-vuotiaan Crittendenin ennätys on kesäkuussa juostu 12,93, mutta nyt hänen maaliviivalle pääsynsä kesti yli 18 sekuntia.

Selitystä kuulemaan kerääntyi Pariisin Stade de Francen uumeniin iso joukko toimittajia. Syy heikolle juoksulle löytyi uudistuneesta kilpailujärjestelmästä, jossa kaikki alkuerissä karsiutuneet saavat uuden mahdollisuuden seuraavan päivän keräilyerissä.

Siihen pääsemiseksi Crittendenin piti kuitenkin saada hyväksytty aika alkueristä.

– Se oli vähän outo juttu. Tein lauantaina kevyen valmistautumisen ja viimeisellä vedolla satutin vähän reiden lähentäjälihastani, Crittenden aloitti.

– Lääkärit sanoivat, että kyse ei ole vammasta, vaan lihasjumista, ja siksi minulla on ollut vähän kipuja. Ajattelin, että tulen tänne, otan iisisti ja luojan kiitos täällä juostaan keräilyerät.

Crittenden tuli siis alkueriin sillä ajatuksella, että hankkii itselleen päivän lisäaikaa saada jalkansa juoksukuntoon ja lähtee sitten keräilyeristä tavoittelemaan semifinaalipaikkaa keskiviikolle.

– Jos keräilyeriä ei olisi ollut, olisin vain lyönyt kaiken pelin, juossut niin kovaa kuin pääsen, meni sitten syteen tai saveen.

Amerikkalaisen esitys herätti kummastusta lähes täyteen ahdetulla stadionilla.

– Monet tuijottivat minua. Olen ihan yhtä hämmentynyt tästä kuin kaikki muutkin, Crittenden nauroi.

Lue myös:

    Uusimmat