Veikkausliiga-pomolta murheellinen reaktio Gnistanin tulipalotragediaan: "Valtaisa isku"

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kuvailee Gnistanin kotistadionin tulipaloa valtaisaksi iskuksi jalkapallolle. 

Timo Marjamaa havahtui tietoon Mustapekka Areenan tulipalosta varhain lauantaiaamuna.

– Pahaltahan se näytää, jos kokonainen stadionin osa on ilmiliekeissä, eikä voida mitenkään sitä pelastaa. Onni onnettomuudessa, että ei ole ihmisiä mennyt, Marjamaa kuvailee tuntemuksiaan.

– Valtaisa isku kuitenkin Veikkausliigan osalta ja koko jalkapallon osalta, ja kun tietää, mikä Gnistanin vaikutus omalla alueellaan on. Tämä kenttä on ollut sen toiminnan ydin, isossa roolissa ja sitten, kun se putoaa sieltä pois, se tuo valtaisia hankaluuksia lasten harrastamiseen ja pelaamiseen. Ei ole helppo hetki seuralle.

Tulipalotragedia aiheuttaa päänvaivaa Veikkausliigalle myös ottelukalenterin osalta. Gnistanin sunnuntaina kotiottelu IFK Mariehamnia vastaan siirtyy lunnollisesti tapahtuneen vuoksi tulevaisuuteen.

Ensin Gnistanille pitäisi löytää stadion, jolla se voi pelata kauden loput kotiottelunsa. Seura kertoi lauantaina aamupäivällä, ettei Mustapekka Areenalla pystytä tällä kaudella enää pelaamaan. Aamupäivällä selvisi, että HJK on tarjonnut Gnistanille mahdollisuutta pelata loppukauden ottelunsa Töölön jalkapallostadionilla.

Pääkaupunkiseudulla vaihtoehtoisia stadioneita on vähän.

– Pääkauunkiseudulla lisenssikelpoisia ovat Olympiastadion, Bolt Areena (Töölön jalkapallostadion), Myyrmäki, mitkä läpäisevät Veikkausliiga-lisenssin. Ne ovat areenat, mitä voi miettiä, Marjamaa sanoo.

Lisenssivaatimuksista ei Marjamaan mukaan voida joustaa tällaisessa poikkeustapauksessakaan.

– Siinä on tv-tuotannut ja kaikki muut, yleisöpalvelut ja katsomopaikat pitää olla siellä. Pelejä ei voi vain pelailla jossain kentillä.

Veikkausliigassa uutta pelipäivää aletaan setviä tilanteen selkiydyttyä.

Pyritään löytämään yhdelle pelille päivä, milloin se pystyttäisiin pelaamaan pois ennen loppusarjojen alkamista, ettei se vaikuttaisi muihin peleihin, Marjamaa sanoo.

Yksi hyvä puoli on, että IFK Mariehamn ei pelaa Euroopassa. Jos olisi ollut vastustaja, joka pelaa samaan aikaan Euroopassa, olisi ollut erittäin suuria hankaluuksia löytää mitään pelipäivää.

Lue myös:

    Uusimmat