Kaleva: Oulun kaupunki taipuu uhkasakon edessä – luovuttaa oikeuden vaatimia sähköposteja

Oulun kaupunki antaa periksi ja luovuttaa Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden vaatimia sähköposteja, jotka liittyvät entisen yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin saaman varoituksen valmisteluihin, kertoo Kaleva.

Hallinto-oikeus asetti viime viikolla Oulun kaupungille uhkasakon sen jälkeen kun kaupunki oli kieltäytynyt toimittamasta sähköposteja.

Oulun kaupungin konsernijohtajan Ari Alatossavan mukaan hallinto-oikeuden vaatimus on kohtuuton, koska Oulun kaupungin sähköpostilaatikot tyhjenevät 30 päivän jälkeen.

– Kokoamme sen, mitä kasaan saamme. Meillä ei ole tarkoitus salata mitään. Pyyntö on melkein mahdoton toteuttaa siinä laajuudessa, mitä hallinto-oikeus vaatii, mutta teemme parhaamme, Alatossava sanoo Kalevalle.

Matinheikille annettiin varoitus maaliskuussa 2020. Se liittyi Matinheikin virka-auton hankinnan ja käytön, parkkipaikan sekä kaupungin omistaman sähköpyörän käytön epäselvyyksiin.

Tapaus on parhaillaan syyteharkinnassa. Kalevan tietojen mukaan epäiltyinä ovat Matinheikki, entinen kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja kolmas kaupungin viranhaltija.

Kaleva on pyrkinyt selvittämään, miksi kaupungin johto päätti olla jättämättä poliisille tutkintapyyntöä asiasta. Kaleva jätti asiaan liittyvistä sähköposteista tietopyynnön, mutta Oulun kaupunki kieltäytyi aluksi luovuttamasta sähköposteja.

Lue myös:

    Uusimmat