Kalevala-elokuva julkaistaan alkuvuodesta 2026 – tässä ovat päänäyttelijät

Suomen kansalliseepoksesta Kalevalasta ei ole aiemmin tehty pitkää elokuvaa. 

Kalevala: Kullervon tarina on Elias Lönnrotin uuden painoksen inspiroima historiallinen draama, joka käsittelee armoa, merkityksellisen elämän kaipuuta ja itsensä löytämistä sekä koston, mutta myös oman perheen rakastamisen teemoja.

Kalevala: Kullervon tarina saa ensi-iltansa elokuvateattereissa alkuvuodesta 2026. Elokuvan ohjaaja on Antti J. Jokinen ja sen ovat käsikirjoittaneet Jokinen ja Jorma Tommila.

Elokuvan selkärangan muodostavat puhdas suomalainen luonto, vanhanajan heimosota, muinaiset myytit ja kalevalainen mytologia.

Rooleissa Aikuiset-tähti ja Jussi-palkittu Eero Aho

Kullervon tarinan pääosassa nähdään Elias Salonen. Kullervon rooli on Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2022 valmistuneelle Saloselle ensimmäinen pitkän elokuvan pääosarooli. 

Salonen on aiemmin tullut suurelle yleisölle tutuksi erityisesti tv-sarjoista Piiritys ja Aikuiset, joista ensimmäisestä hän voitti Kultaisen Venlan. Salonen on myös näytellyt elokuvissa Toiset tytöt ja Kerron sinulle kaiken. 

Jussi-palkittu näyttelijä Eero Aho näyttelee elokuvan toista pääroolia, Untamoa. Aho on tunnettu rooleistaan elokuvissa kuten Tuntematon sotilas, Helene, Käsky, Juoksuhaudantie ja 8-pallo sekä lukuisista tv-sarjoista. 

Muissa rooleissa ovat muun muassa Ilkka Koivula (Wäinö),Olli Rahkonen (Ilmarinen), Krista Kosonen (Ilmarisen vaimo), Johannes Holopainen (Kalervo) ja Seela Sella (muori).

Pohjois-Karjalaan 1100-luvulle sijoittuva elokuva kuvataan pääosin Bomballa Nurmeksessa, jonne rakennetaan mittavat ajan hengen mukaiset elokuvalavasteet: talot, aitat ja pihapiirit. Kuvaukset alkavat syyskuun puolivälissä.

 

Lue myös:

    Uusimmat