Kalle Rovanperä tyrmää Jari-Matti Latvalan heittämän idean – "Aivan eri maailmasta"

Kalle Rovanperä juhlisti maailmanmestaruutta tutuissa maisemissa 3:48
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen juhlistivat toista rallin maailmanmestaruuttaan tutuissa maisemissa Jyväskylässä.

Kalle Rovanperä ei ole innostunut siirtymään rallin MM-sarjassa Rally2-luokan autoihin. Menopelien yksinkertaistamista on ehdottanut muun muassa Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

Ratkaisu nousi esiin jälleen viime viikolla rallipäättäjien kokouksessa Lontoossa, jossa keskusteltiin muun muassa autotehtaiden heikosta kiinnostuksesta MM-sarjaa kohtaan.

Siirtymää huippuunsa kehitetyistä Rally1-autoista selvästi yksinkertaisempiin Rally2-autoihin on perusteltu sillä, että sen myötä useammalla valmistajalla ja asiakastiimillä olisi mahdollisuus liittyä mukaan taisteluun.

Myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala väläytti ratkaisua MTV Urheilun haastattelussa syyskuussa.

– Tämä on minun henkilökohtainen mielipiteeni, mutta jos tilanne menee tulevaisuudessa vaikeammaksi eikä uusia valmistajia saada mukaan, niin sitten pitäisi hypätä Rally2-autoon ja tehdä siitä kehittyneempi versio, Latvala totesi noin kolme kuukautta sitten.

Lontoon kokouksessa kaikki kolme nykyistä WRC-valmistajaa – Toyota, Hyundai ja M-Sport – äänestivät ehdotusta vastaan.

DirtFish-sivuston mukaan keskustelu vuonna 2025 voimaan tulevista uusista teknisistä säännöistä jatkuu Kansainvälisen autoliiton johtamassa osakaskokouksessa.

Rovanperä: Rally1-autot aivan eri maailmasta

Hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä sanoo olevansa ehdottomasti Rally1-autojen kehittämisen kannalla.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tarvitsemme kiinnostavampia autoja. Jos katsot videoita tai autoja tien sivussa, niin Rally2-autot ovat toki nopeita ja mukavia, mutta Rally1-autot ovat aivan eri maailmasta, Rovanperä kommentoi.

Rovanperä haluaisi Rally1-autoihinkin vielä lisää tehoa ja näyttävyyttä.

– Kun olet metsässä, haluat todella tuntea, että sieltä on ralliauto tulossa. En ole vakuuttunut, että Rally2-autot ovat oikea valinta. Ehkä Rally2-autot steroideilla, Rovanperä vitsailee.

Muun muassa MTV Urheilun asiantuntija Jari Ketomaa näki tuoreeltaan Latvalan ehdotuksen jälkeen, etteivät Rally2-autot tulisi lopulta merkittävästi edullisemmiksi, sillä käyttöönotto vaatisi nimenomaan niiden kehittämistä nykyistä kiinnostavammiksi.

– Se vaatisi enemmän voimaa ja hienompaa ulkonäköä isommilla spoilereilla ja puskureilla. Se vaatisi edelleen kehitystä, testaamista ja rahan löytämistä niiden tekemiseen. Kuinka moni näistä nykyisistä valmistajista lähtee siihenkään? Ketomaa pohti syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat