Kari Aihisella on vain hyvää sanottavaa lauantaina kuolleesta Jaakko Kolmosesta.
Legendaarinen tv-kokki Jaakko Kolmonen kuoli lauantaina äkilliseen sairauteen. Muun muassa Kaappaus keitiössä -ohjelmasta tuttu Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen tapasi Kolmosen ensimmäisen kerran opiskeluaikoinaan.
– Olin keittiömestarikurssilla Perhossa, ja Jaakko oli tulossa pitämään meille luentoa perinneruuista. Kaikki naureskelivat etukäteen hänen poron peräsuolilleen ja muille. Mutta hän otti homman heti haltuun mielettömällä ammattiauktoriteetilla ja kokemuksella. Hän oli todellinen ammattilainen ja kova äijä, Aihinen ylistää.
Kolmonen ja Aihinen tunnetaan molemmat terveellisen kotiruoan puolestapuhujina. Aihisen mukaan he ovat juuri tästä syystä tulleet aina hyvin toimeen keskenään.
– Olemme tehneet joitain messukeikkoja yhdessä. Olemme olleet liikkeellä samalla asialla, ja siksi meillä on aina riittänyt juttua, liittyi se sitten arvomaailmaan, suomalaisuuteen tai vaikka muikunmätiin. En ole itsekään lähtenyt mukaan mihinkään fuusiokeittiöihin, ja sen takia tulimme niin hyvin juttuun, Aihinen miettii.
8:15