Karmea käänne kesken mestaruuskevään: "Näimme taistelevan hengestään"

Sveitsin jääkiekkomestaruutta juhlineiden Zürich Lionsin Chris ja Phil Baltisbergerin isä koki sydänpysähdyksen kesken pudotuspelikevään.

Oli 6. huhtikuuta, kun Zürich Lionsilla oli edessään illalla Sveitsin liigan välierien kolmas ottelu Zugia vastaan. Baltisbergerin veljekset Chris, 32, ja Phil, 28, olivat menneet päiväunille, kun heidän vaimonsa herättivät heidät kolmen aikaan päivällä. Viesti oli karmea: veljesten 68-vuotias isä oli saanut sydänpysähdyksen ja oli keinotekoisessa koomassa sairaalassa.

Chris ja Phil kiirehtivät sairaalaan. He päättivät jättää illan pelin väliin oltuaan huolissaan isästään.

– Emme tienneet, selviytyisikö hän hengissä tai miten hänen kävisi.

– Kun sain vihdoin tavata isäni, rukoilin hänen puolestaan ja puhuin hänen kanssaan, Chris sanoi sveitsiläislehti Blickin mukaan.

Seuraavana päivänä veljekset palasivat harjoituksiin. Phil kertoi Tele Zürille, että oli mukava viettää jäällä tunti ilman huolia.

"Eivät ole mitään siihen verrattuna"

Kaksi päivää tapauksen jälkeen veljekset olivat jo pelaamassa, kun ilmeni, että heidän isänsä oli paranemassa. Puolustaja Chris ja hyökkääjä Phil halusivat auttaa joukkuetta, mutta vierailivat ennen Zürichin finaalipaikan varmistanutta neljättä välieräottelua sairaalassa isänsä luona.

– Näimme isämme taistelevan hengestään. Pudotuspelit eivät ole mitään siihen verrattuna – vaikka ne ovatkin tärkeitä meille.

– Tämänkaltainen laittaa kaiken perspektiiviin. Kaikki voi tapahtua niin nopeasti. Se saa näkemään, että elämässä on tärkeämpiäkin asioita, Chris sanoitti.

Pudotuspelikevät oli Chrisin mukaan "intensiivistä, kaunista aikaa, koska tuimme toinen toistamme".

"Emme koskaan unohda"

"Leijona karjaisee!" – Juho Lammikko naulaa Zürichin 2-0-johtoon 1:25
Näin Zürich Lionsin Juho Lammikko maalasi Sveitsin liigan seitsemännessä finaalissa – suomalaishyökkääjä oli 1+1-tehojensa myötä mukana joukkueensa molemmissa osumissa 2–0-voitossa.

Sveitsin jääkiekkokevät päättyi Zürichin juhliin – se löi Lausannen loppuotteluissa voitoin 4–3. Mestaruus oli Baltisbergerin veljeksille toinen yhdessä voitettu – isän pitkäaikaisessa suosikkiseurassa Lionsissa.

– Perheenä se oli hyvin muovaava tapahtuma. Koimme paljon. Emme koskaan unohda sitä kaikessa tunteiden kirjossaan, Chris kertoi.

Chrisin mukaan heidän isänsä on ollut onnekas ja voi hyvin. Hän katsoi finaaleja kotoa televisiosta, ja hänen tulisi toipua täysin. 

Lue myös:

    Uusimmat