Karmea päätös! Suomi diskattiin – mitalisauma valumassa hukkaan

Suomi on diskattu purjehduksen 49erFX-luokan yhdeksännessä lähdössä.

USA teki Suomea vastaan protestin, mikä hyväksyttiin. Asian vahvistaa MTV Urheilulle Purjehdusjoukkueen tiedottaja Johan Ekblom. Näin olleen Suomi saa lähdöstä maksimipisteet eli 21 pistettä. Suomi oli lähdössä neljäs.

Purjehduksessa pisteitä saadaan sijoituksen perusteella, joten maksimipisteet ovat kaikista huonoimmat. Lähdön voittaja saa yhden pisteen ja lähdön viimeinen sijoituksen mukaiset pisteet.

Päätöksen myötä Suomi tippuu tuloslistalla nelossijalta kärkikymmenikön ulkopuolelle. 

Vastaprotestin jättäminen on vielä mahdollista, mutta tietoa siitä, jättääkö Suomi sellaisen, ei vielä ole.

Suomen venekunnan toinen purjehtija Veera Hokka kertasi protestiin johtanutta tilannetta aikaisemmin Ylen haastattelussa.

Me oltiin jo vikalla legillä tulossa kohti maalia ja jenkit olivat menossa edelliselle merkille. Me jiipattiin (käännyimme) ja he olivat tulossa meitä kohti ja meidän oli vähän vaikea väistää siinä. Siitä tilanteesta tuli vähän hässäkkää siellä, mutta periaatteessa oltiin menossa ihan eri merkkejä kohti ja oltiin kaukana toisistamme, mutta satuttiin vaan samaan kohtaan radalla sillä hetkellä, Hokka kertoi tilanteesta.

Suomella on diskauksen myötä sijoituspisteitä 76, millä se on sijalla 11. Mitalisijaan on matkaa peräti 19 sijoituspistettä, kun lähtöjä on jäljellä kolme. 12 lähdön jälkeen kymmenen parasta pääsevät mukaan mitalilähtöön.

Lisäys klo 21.19 Purjehduksen pisteenlaskusta.

Lue myös:

    Uusimmat