Karri Kiveltä huomio nyky-Tapparasta – nostaa esiin Raimo Summasen nimen: "Täytyy olla luistelu kunnossa"

Liigaviikko: SM-liigassa alkukauden odotetuin kohtaaminen – Karri Kivi näkee Tapparan pelissä ripauksen Raimo Summasta 3:04
Liigaviikko: SM-liigassa alkukauden odotetuin kohtaaminen – Karri Kivi näkee Tapparan pelissä ripauksen Raimo Summasta.

Ilves ja Tappara kohtaavat perjantaina tämän kauden ensimmäisessä Tampereen paikallisottelussa. Molemmat tamperelaiset ovat aloittaneet kauden mainiosti, mikä lataa suuret odotukset otteluun.

Ilves on porskutti kauden alussa voitosta voittoon etenkin erinomaisen ykkösketjunsa Eemeli SuomiJens LöökeMatias Mäntykivi ansioilla. Viime aikoina myös tappiosarakkeeseen on tehty merkintöjä, ja Ilves on tällä hetkellä sarjataulukossa kakkosena kuusi pistettä HIFK:n takana.

– Tämmöiset paikallispelit ovat Ilveksen kannalta erinomaisia. Voi vähän muuttaa suuntaa, MTV urheilun asiantuntija Karri Kivi totesi MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa.

Ilves joutui viime viikolla kamppailemaan melkosiessa otteluruuhkassa, kun se tahkosi CHL-kiireiden vuoksi peräti neljä SM-liigan ottelua viikossa. Kova viikko toi mukanaan kaksi tappiota Ässille.

– Meni kuorman voivotteluun vähän energiaa ja keskittymistä. Kun normaali rytmi tulee taas, pystyy oppimaan ja saaamaan omaa peliä raiteilleen, Kivi sanoo.

Tappara on edennyt alkukaudesta paikalliskilpailijaansa vähemmällä tähtiloistolla, mutta on kerännyt pisteitä tasaiseen tahtiin. Kolmen viime kauden mestari on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä neljä pistettä yhden ottelun enemmän pelannutta Ilvestä perässä.

Kivi ihasteli Liigaviikossa videonäytteen kera Tapparan monipuolista pelaamista, joka eroaa joiltain osin Rikard Grönborgin viime kaudella peluuttamasta.

– Tässä mennään jo Raimo Summasen 20 vuotta sitten maajoukkueeseen tuomaan peliin, Kivi toteaa. 

– Täytyy olla luistelu kunnossa.

Pääkuvan paikalla olevalta videolta voita katsoa koko Karri Kiven arvion perjantain paikallispelistä.

Koko Liigaviikon jakson voit katsoa alta.

Ilves ja Tappara kohtaavat perjantaina Hockey Night Perjantai -ottelussa, jota voi seurata kello 19.23 alkaen MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. MTV Katsomossa ottelun studio-osuus käynnistyy kello 19. 

Kuntopuntarin pohjille valuneen JYPin taaperrus ihmetyttää – Liigaviikko kokoaa SM-liigan tärkeimmät puheenaiheet.

 

Lue myös:

    Uusimmat