Karu kuva paljastaa olympiamitalien todellisen laadun – "Näyttää kuin se olisi käynyt sodassa"

Yhdysvaltalainen rullalautailija Nyjah Huston on ihmetellyt olympiamitalinsa heikkoa kuntoa voitettuaan sen viikko sitten Pariisissa.

Huston, joka teki olympiadebyyttinsä tämän kesän kisoissa, vei pronssia miesten street-finaalissa. Japanin Yuto Horigome voitti kultaa ja Yhdysvaltain Jagger Eaton hopeaa.

29-vuotias Huston on voittanut ansiokkaan rullalautailu-uransa aikana muun muassa 12 kultaa X Games -kisoissa sekä kuusi maailmanmestaruutta.

Vain muutama päivä sen jälkeen kun hän palasi Pariisista pronssin kanssa, on amerikkalainen kuitenkin hämmästellyt mitalinsa heikentynyttä kuntoa.

Huston näyttää Instagram-tarinansa videoilla, kuinka mitali on alkanut lohkeilla ja menettää pronssista väriään.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

– Mitalit eivät selvästi ole niin laadukkaita kuin voisi kuvitella, Huston sanoi.

– Se näyttää rajulta. En tiedä, minusta meidän on nostettava laatua hieman. Jopa etupuoli alkaa hieman lohkeilla. Mitali näyttää siltä kuin se olisi mennyt sotaan ja takaisin.

Olympiamitaleista on puhuttu jo pitkään ennen kisoja, mutta toiseen sävyyn. Jokainen olympiamitali sisältää romumetallia, jota on kerätty talteen Pariisin suositusta maamerkistä Eiffel-tornista.

Kultamitalit sisältävät vähintään kuusi grammaa 24 karaatin kultapinnoitetta, loput ovat hopeaa. Hopeiset mitalit koostuvat hopeasta, kun taas pronssiset mitalit sisältävät kuparia, sinkkiä, tinaa ja pieniä määriä hopeaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat