Hämmentävä hetki olympialaisissa – "Sitä oli ympäri kehoa"

Olympialaisten painissa nähtiin kohahduttava hetki, kun Georgian Lasha Gobadze öljysi itsensä kauttaaltaan ennen kohtaamistaan Tanskan Turpal Bisultanovin kanssa. Pian ottelu jouduttiin kuitenkin keskeyttämään.

Bisultanov ja Gobadze kohtasivat painin 87-kiloisten sarjan keräilyerien avausottelussa. Ennen ottelun alkua Gobadze oli öljynnyt koko kehonsa.Ottelu ei ehtinyt kestää kauaa, kunnes Bisultanov nosti kätensä pystyyn osoittaakseen, että kaikki ei ollut kunnossa. 

Osoittautui, että maailmanmestaruutta vuonna 2019 juhlinut Gobadze oli kuin saippua, josta ei saanut millään otetta. Tuomari päätti pyytää georgialaisen sivuun kokeiltuaan tämän käsivarsia, jotta hänet voitaisiin kuivata.

– Tunsin sen heti ensimmäisestä sekunnista lähtien. Ei saanut otetta. Se oli jonkinlaista öljyä tai balsamia. Sitä oli ympäri kehoa. Voin ymmärtää, jos hänellä olkapääsärkyä tai sellaista, mutta sitä oli rinnalla, selässä, käsivarsissa, vatsalla, kaikkialla. Se on katkeraa, mutta otteluni oli kesken, niin en voi vain lähteä, Bisultanov kertoi Ekstrabladetille.

– Tällaista tapahtuu silloin tällöin. Voin tavallaan ymmärtää, että hän tekee kaikkensa voittaakseen. Hän ehkä tiesi,  mihin oli ryhtymässä. Mutta tämä on tällaista.

Gobadze saatiin kuivattua, minkä jälkeen Bisultanov otti selvän 6-0-voiton. Tanskalainen eteni voiton myötä pronssiotteluun, jossa hän päihitti Unkarin Dávid Losonczin 2-1. Bisultanoville olympiamitali oli hänen uransa ensimmäinen.

 

Lue myös:

    Uusimmat