Käsittämätön olympiafinaali! Suuryllättäjän ennätyskaari tuli täysin puskista: "Kukaan ei odottanut"

Miesten kiekonheiton dramaattinen loppuottelu huipentui keskiviikkona jättimäiseen yllätykseen, kun Jamaikan Roje Stona ylsi kullalle uuden olympiaennätyksen saattelemana.

Stona voitti kultansa äärimmäisen niukasti. Hänen 70,00 metrin kaarensa oli vain kolme senttiä pidempi kuin Liettuan ME-haltija Mykolas Aleknan pisin rykäisy (69,97).

– Tiesin, ettei minulla ollut mitään menetettävää, joten laitoin vain kaiken likoon, Stona kommentoi voittonsa jälkeen.

Stona, 25, on mielenkiintoinen hahmo. Hän on kaksi metriä pitkä huippu-urheilija, joka on kastanut varpaansa myös amerikkalaisen jalkapallon parissa. Stona kutsuttiin aiemmin tänä vuonna NFL-joukkueiden Green Bay Packersin ja New Orleans Saintsin harjoitusleireille.

Stona harrastaa myös kuulantyöntöä, missä hän saa oppinsa todelliselta tähtihahmolta. Lajin parissa Stonaa valmentaa kolminkertainen kuulantyönnön olympiavoittaja Ryan Crouser. Sama yhdysvaltalainen, joka voitti aiemmin Pariisin kisoissa kultaa.

Stonaa ei pidetty finaalin alla vakavana mitalikandidaattina ja haastajana Aleknalle. Siitä huolimatta hän onnistui tuomaan Jamaikalle sen ensimmäisen kultamitalin Pariisin kisoissa.

Joo, se oli yllätys kaikille, kommentoi liettualainen Alekna, joka rikkoi isänsä Virgilijusin 20 vuotta vanhan olympiaennätyksen ennen Stonan jymypaukkua.

– Tiesin, että hän on erittäin lahjakas heittäjä, mutta kukaan ei odottanut sen tapahtuvan olympialaisissa.

Australian Matthew Denny voitti finaalissa pronssia (69,31 metriä).

Lähteet: BBC, SI

Lue myös:

    Uusimmat