Olympiaseipäässä kuohuttava episodi – näky katsomossa sai mitalistin reagoimaan

Naisten seiväshypyn olympiapronssia napannut Alysha Newman kertoi kilpailun aikana tapahtuneesta välikohtauksesta, joka häiritsi hänen keskittymistään.

Kanadalainen Newman, 30, otti uransa ensimmäisen olympiamitalin tuloksella 485. Hänellä ei ollut aiempaa jalometallia myöskään MM-tasolta.

Finaalin jälkeen Newman kertoi saaneensa lisäpontta suorituksiinsa katsomossa tapahtuneen tilanteen vuoksi. 

– Yksi asia, joka sisuunnutti minua entisestään, oli se, kun näin, miten valmentajani melkein heitettiin ulos katsomosta. Siinä oli otettava vähän happea, Newman paljasti.

Seiväshyppääjä korosti valmentajansa tärkeyttä uransa varrella. Hän kuvaili kaksikon suhdetta läheiseksi ja lisäsi, että tekisi mitä vain tämän puolesta. 

– Oli todella lähellä, että olisin mennyt puuttumaan tilanteeseen, Newman kertoi ajatuksistaan.

– Se oli minulle vaikeaa. Rakastin kuitenkin jokaista hetkeä loppukilpailussa.

Finaalissa hyppäsi poikkeuksellisesti peräti 19 naista. Newmanin puheista on tulkittavissa, että valmentajille varatuilla katsomopaikoilla oli kentän tavoin ylimääräistä tunkua.

– Tietysti ymmärrän, että finaalissa oli nyt enemmän hyppääjiä, mutta valmentajan läsnäolo on tärkeää. Tämä on sellainen laji, jossa sitä tarvitaan, hän painotti.

Newman esitti myös kehitysidean jatkoa ajatellen. Hän haluaisi tuoda valmentajat pois katsomosta. Esimerkiksi kentän reunaan. lähelle valokuvaajia.

– Siten voitte myydä enemmän lippuja ja tehdä rahaa. Samalla voisimme kommunikoida valmentajiemme kanssa paremmin, Newman nauratti.

Australian Nina Kennedy vei seipään olympiakultaa tulokselle 490. Yhdysvaltain Katie Moon oli toinen, hän jakoi saman tuloksen (485) Newmanin kanssa, mutta paremmalla pöytäkirjalla.

Wilma Murto oli kuudes ja Elina Lampela 14:s.

Lue myös:

    Uusimmat