Virolais-kanadalainen yhtiö on kehittänyt hyvin proteiinipitoista tuotetta jo vuosia, mutta menetelmä on valmis tuotantoon yhteistyössä elintarvikeyritysten kanssa vasta nyt.
Virolais-kanadalainen Baltimere Invest on kehittänyt keinolihaa, joka on valmisettu hampusta, pellavasta ja rypsistä. Tähtäimessä ovat erityisesti pohjoismaiden kuluttajat, jotka ovat tottuneempia kasvispohjaisiin tuotteisiin
Baltimere Investin hallituksen puheenjohtaja Toivo Träss ei halua puhua keinotekoisesta lihasta.
– Me emme itse asiassa halua sanoa tekevämme keinotekoista lihaa, vaan kerromme tekevämme korkean proteiinipitoisuuden tuotetta kasveista.
Träss sanoo päästöjä syntyvän kymmeniä kertoja vähemmän kuin perinteisessä lihantuotannossa.
– Päästöjä syntyy 27 kertaa vähemmän jokaista tehtaassa tuotettua lihankaltaista kiloa kohti verrattuna tavanomaiseen lihantuotantoon.
Keinolihaa on synnytetty maailmalla jo viime vuosikymmenen alkupuolelta laboratorio-olosuhteissa mm. lehmän kantasoluista kasvattamalla.