Keskustan Kaikkonen MTV:llä: Lääkäriopiskelijoille velvoite työskennellä julkisella puolellakin – "Ei kohtuuton vaatimus"

Keskusta ehdottaa vuokralääkäriongelman ratkaisuksi lääkäriopiskelijoille velvoitetta työskennellä määrätty aika julkisella puolella.

Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo MTV:n Uutisextrassa, että vaatimus ei ole kohtuuton, sillä lääkärin koulutus maksaa yhteiskunnalle varsin paljon.

– Ajattelen niin, että ei olisi kohtuuton vaatimus, että opiskeluaikana se työ ja harjoittelu, joka tehdään, tehtäisiin julkisella puolella, sanoo Kaikkonen MTV Uutisten haastattelussa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilanne on Suomelle iso ongelma. Hyvinvointialueet ovat vaikeuksissa kasvavien kulujen myötä. Yksi iso kustannuserä syntyy vuokralääkärien käytöstä.

Muita keskustan lääkkeitä olisivat esimerkiksi lääkärien opiskelupaikkojen lisääminen ja omalääkäri-järjestelmän edistäminen.

Keskusta on vaatinut sote-palvelujen tilanteesta pääministerin ilmoitusta, ja Petteri Orpo (kok.) on luvannut sellaisen antaa tämän kuun aikana.

MTV:n Uutisextra MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla lauantaisin kello 19:10.

 

Lue myös:

    Uusimmat