Mehiläisen toimitusjohtajalta kritiikkiä hyvinvointialueista: "Rahaa tulee sitä enemmän, mitä sairaampi väestö on"

Näin Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää muuttaisi hyvinvointialueiden rahoitusta 1:05
Katso videolta, miten Janne-Olli Järvenpää kommentoi hyvinvointialueiden rahoitusta.

Mehiläisen toimitusjohtajan mielestä julkisen puolen terveydenhoidon ongelmien keskeinen syy on vääränlaisissa kannustimissa.

Yksityisen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää kritisoi MTV:n Uutisextran haastattelussa hyvinvointialueiden rahoitusta. 

– Nyt tilanne on se, että hyvinvointialueet saavat kiinteän budjetin riippumatta siitä, vastataanko puhelimeen, onko jonot terveyskeskuslääkärille, pääseekö ympärivuorokautiseen hoivaan tai leikataanko potilaita, jotka on jonossa. Rahaa tulee sitä enemmän, mitä sairaampi väestö on, Järvenpää toteaa. 

Hänen mukaansa hyvinvointialueille on rakennettu vääränlaiset kannustimet. 

– Parempi toimintamalli olisi, että hyvinvointialueita kannustettaisiin ja palkittaisiin siitä, mitä nopeammin hoitoon pääsee, mitä laadukkaampaa ja vaikuttavampaa hoitoa saa, miten tyytyväisempiä potilaat ja asiakkaat ovat hoitoon, mitä korkeampi tuottavuus henkilöstöllä on, mitä enemmän saadaan samoilla resursseilla tehdään. 

– Tämä järjestelmän rahoitus ei nyt kannusta siihen, meillä on kannustinongelma tässä järjestelmässä, Järvenpää sanoo MTV:lle. 

MTV:n Uutisextra MTV-kanavalla lauantaisin klo 19.10. 

Lue myös:

    Uusimmat