Kevinille järjestettiin yllätysjuhlat vastoin tämän toiveita – paniikkikohtauksen ja potkut saanut mies haastoi työnantajansa oikeuteen

Amerikkalaismiehelle järjestettiin yllätysjuhlat vastoin tämän toiveita. Paniikkikohtauksen saanut mies haastoi työpaikkansa oikeuteen – ja voitti.

Yhdysvaltojen Kentuckyssa asuva Kevin Berling, 29, voitti oikeudessa 450 000 dollaria eli noin 417 000 euroa sen jälkeen, kun hänen kollegansa järjestivät hänelle Gravity Diagnostics -yrityksen tiloissa yllätyssyntymäpäiväjuhlat vastoin miehen toiveita elokuussa 2019, kertoo New York Post.

Laboranttina toimineen Berlingin mukaan hän kärsi paniikkikohtauksesta epätoivotun huomion vuoksi, ja sai pian potkut töistään. Myöhemmin hän haastoi yrityksen oikeuteen. Kaksi päivää kestäneen oikeudenkäynnin ja 90 minuutin harkinnan jälkeen valamiehistö päätti miehen ansaitsevan 300 000 dollaria henkisestä kärsimyksestä ja 150 000 dollaria menetetystä palkasta.

Esihenkilö moitti miehen pilanneen ilon kollegoiltaan

Joitain päiviä ennen yllätysjuhlia Berling oli kertonut esihenkilölleen, että perinteiset syntymäpäiväjuhlallisuudet aiheuttaisivat hänelle valtavaa stressiä, kertoo Courier Journal. Esihenkilö unohti välittää pyynnön eteenpäin ja juhlilla yllätetty Berling pakeni lounaansa kanssa autoon, jossa sai paniikkikohtauksen.

Seuraavana päivänä esihenkilö moitti miestä siitä, että tämä pilasi ilon työkavereiltaan ja "käyttäytyi kuin pikkutyttö". Berling sai toisen paniikkikohtauksen, joka oli työnantajan näkemyksen mukaan niin paha, että hän muuttui kauttaaltaan punaiseksi ja sulki kätensä nyrkkiin. Lyömistä pelänneet työkaverit kokivat hänet uhkana – ja Berling sai potkut. Mies syytti yritystä syrjinnästä, kun taas yritys totesi potkujen aiheutuneen työturvallisuuden vaarantamisesta.

Berlingiä edustanut asianajaja Tony Bucher totesi Courier Journalille, että kun valamiehistö näki hänen päämiehensä, he huomasivat pian, että yrityksen väite siitä, että Berling olisi ollut uhka työyhteisölle oli kaukaa haettua. Valamiehistö asettautuikin yksimielisesti Berlingin kannalle.

Gravity Diagnostics pitäytyy edelleen kannassaan siinä, että Berlingin työtoverit olivat tapauksen todellisia uhreja.

Miten selvitä paniikkikohtauksesta?

Lue myös:

    Uusimmat