Kiinassa miljoonien poikamiesten on vaikea löytää vaimoa – professori ehdottaa nuoria naisia ottamaan itselleen useita miehiä: "Hän haluaa laillistaa seksiorjat"

kiina perhe
Kiinassa vuosikymmenien yhden lapsen politiikka on luonut maahan kymmeniä miljoonia puolisoita etsiviä poikamiehiä.
Julkaistu 11.06.2020 19:51
Toimittajan kuva
Janne Hopsu

janne.hopsu@mtv.fi

Kiinan yhden lapsen politiikan tulokset eivät ole salaisuus. Kiinassa väestö vanhenee, ja alkaa noin vuosikymmenen päästä myös kutistua. Politiikan yksi seuraus on, että maassa on miljoonia miehiä, joille ei ole puolisoa. Taloustieteen professori Yew-Kwang Ngllä on mielestään osaratkaisu, joka on jo herättänyt suuttumusta ainakin naisissa.

Polyandria. Moniavioisuus, mutta niin, että yhdellä naisella on useampi kuin yksi mies puolisona.

– Onko polyandria todella naurettava ajatus? hän kysyy blogissaan Washington Post -lehden mukaan.

77-vuotiaan, hyvinvointitalouteen perehtyneen shanghailaisen Fudanin yliopiston professorin Ngn mielestä ei ole.

Poikalasten suosimisen ja lapsipolitiikan tulos

Hän sanoo ehdottavansa sen avulla osaratkaisua väestökysymykseen Kiinassa, missä perinteisesti on suosittu poikalapsia.

1970-luvulla väestö kasvoi maassa noin 850 miljoonasta noin miljardiin. Ajateltiin, että lapsikuolleisuuden pienennyttyä ja elinajanodotteen noustua seurauksena voisi olla väestöräjähdys.

Kiinassa on nyt noin 1,4 miljardia ihmistä. Määrä ei tuosta enää suhteellisesti paljon nouse. Se itse asiassa kääntyy pian laskuun.

Washington Postin mukaan Kiinassa on 100 miljoonaa ihmistä, joilla on vain yksi lapsi. Monet naiset myös synnyttävät aiempaa vanhempana. Poikalasten suosimisen seurauksena maassa on arviolta 34 miljoonaa miestä enemmän kuin naista.

Puhtaan tilastollisesti avioliittomarkkinoilla on siis pulaa naisista. Poikamiehillä, joita Kiinassa kutsumaan termillä "paljas oksa" (eivät ole tuottaneet sukuun hedelmää), on kova kisa naisista.   

– En puhu polyandrian puolesta, mutta vain ehdotan, että meidän pitäisi pohtia vaihtoehtoa epätasapainoisen sukupuolijakauman takia, Ng kirjoittaa.

Naisilta Nglle kovaa arvostelua

Kiinan suositussa sosiaalisessa mediassa Weibossa Ngn jatkoselitykset eivät saaneet varsinkaan monelta naiselta lämmintä vastaanottoa.

– Olen järkyttynyt hänen sanomisistaan. Eikö nyt ole vuosi 2020?

– Oksensin.  

–Antakaa kun tulkitsen mitä hän tarkoittaa: hän haluaa laillistaa seksiorjat.

Ja mitä Ng kirjoitti ja pohdiskeli?

Ng muun muassa kysyy, miksi yhteiskunnan pitäisi estää vaimon jakamista useamman miehen kesken, jos sekä nainen että miehet niin haluavat.

Naisille helppoa hoitaa miesten tarpeet 

Moniavioisuus olisi myös tehokasta, ja sitä on ollut ennenkin. Ja naisille olisi myös fyysisesti helppoa hoitaa useiden miesten fyysisiä tarpeita, hän ajattelee.

– On tavallista, että prostituoidut hoitavat päivässä yli kymmenen asiakasta, Ng kirjoittaa ja jatkaa, että kolmelle miehelle ruoan laittaminen ei vie aikaa juuri sen kauemmin kuin kahdelle miehelle kokkaaminen.

Ngn mukaan bordellit eivät olisi huonompi asia. Niissä miehet voisivat purkaa "välittömiä tarpeitaan". Seksityön kieltäminen kun myös vakavasti rikkoo miehen oikeutta saada seksuaalista tyydytystä.

Voi olla, että Ng ei ehkä voita vuoden suosituimman miehen titteliä Kiinassa.  

Tuoreimmat aiheesta

Kiina