Useat suuret kansainväliset mediat ovat seuranneet Suomen hallituskriisiä.
– Kiista heijastelee sitä, kuinka tiukassa paikassa Suomen politiikka nyt on, kun kuusi kuukautta vanha hallitus taistelee kääntääkseen vuosikymmenten pahimman pudotuksen aiemmin menestyneessä pohjoismaisessa taloudessa, kirjoittaa Charles Duxbury kirjoittaa talouslehti Wall Street Journalissa.
– Nokian kännykkäbisneksen hiipuminen, elintärkeän metsäteollisuuden heikentyminen sekä sanktiot Suomen tärkeää kauppakumppania Venäjää kohtaan ovat iskeneet Suomen talouteen kolmelta eri suunnalta. Toisaalta turvapaikanhakijoiden määrän raju kasvu sota-alueilta kuten Syyriasta ja Irakista on kiristänyt taloutta entisestään, Duxbury jatkaa.
Uutistoimisto Reuters puolestaan näkee taustalla koko euroalueen ongelmat.
– Riita on viimeisin esimerkki siitä, kuinka vaikeaa on leikata kuluja ja saada aikaan isoja reformeja euroalueen valtioissa, juttu toteaa heti alkuun ja jatkaa, että Suomen talouskasvu on näyttää olevan euroalueen hitainta sekä tänä että ensivuonna Kreikkaa lukuunottamatta.
– Sipilä varoitti jo vaalikampanjassaan että Suomi voi olla seuraava Kreikka. Nyt pääministerinä hänellä on ollut vaikeuksia saada uudistuksia läpi hallituksessaan, joka edustaa maaseudun konservatiiveja, urbaaneja teknokraatteja ja maahanmuuttovastaisia populisteja. Reutersin juttu on julkaistu mm. brittiläisessä Daily Mail -lehdessä. Monessa mediassa mainitaan myös, että Kreikka-tuki on jakanut Suomen poliittista kenttää jo valmiiksi.
EU-alueen uutisia seuraava EurActiv.com -uutissivusto puolestaan kertoo, että terveydenhuoltouudistusta pidetään maan vuosikymmenen tärkeimpänä uudistuksena joka jakaa poliitikkoja.
– Aiempi oikeisto-vasemmistolainen hallitus jätti uudistuksen jäihin sekä sisäisten kiistojensa että perustuslaillisten huolien vuoksi. Suomella on hyvin antelias sosiaalitukijärjestelmä, mutta sen 5,5 miljoonan asukkaan väestö vanhenee nopeasti ja ja on levittäytynyt harvakseltaan isolle alueelle. Monet suomalaiset asuvat eristäytyneillä pikkupaikkakunnilla, sivustolla todetaan.
Hallituskriisin vaiheita on seurattu tiiviisti myös Ruotsissa, jossa on huomattu myös valtionvarainministeri Alexander Stubbin musiikkivalinnat. Iltapäivälehti Expressen on muistanut kertoa että Stubb on neuvottelujen aikana kuunnellut ruotsalaisyhtye Bo Kaspers Orkesterin uutta levyä Redo att gå sönder" (Valmis menemään rikki"). Levyvalinnassa lienee ollut viesti Sipilän suuntaan.