Kirja: Elvis-isän kuolema herätti Lisa Marie Presleyssä silmitöntä vihaa: "En unohda isoisän itkua ikinä"

Edesmennyt Lisa Marie Presley muistelee uudessa Kohti suurta tuntematonta – Muistelmat -kirjassaan päivää, kun hänen isänsä Elvis Presley kuoli. 

Edesmenneen Lisa Marie Presleynja hänen tyttärensä Riley Keough’n kirja Kohti suurta tuntematonta – Muistelmat (Johnny Kniga, suom. Markku Päkkilä) julkaistiin 8. lokakuuta. 

Kirjassa Lisa Marie kertaa päivää, kun hänen isänsä Elvis Presley  kuoli 16. elokuuta vuonna 1977 tyttären ollessa 9-vuotias. 

Elvis oli valmistautumassa kesän jälkeen kotonaan Gracelandissa kiertueelle, jonka oli määrä alkaa seuraavana päivänä. Tuolloin Lisa Marie palaisi niin ikään Kaliforniaan jatkamaan koulunkäyntiä. 

Elvis oli käskenyt tytärtään nukkumaan. Lisa Marie kuitenkin heräsi säpsähtäen alkuiltapäivällä ja aisti ilmassa paniikkia. Hänestä tuntui kuin energia olisi muuttunut toisenlaiseksi. 

Lisa Marie kirjoittaa etsineensä isänsä kiertuemanagerin Joe Espositon, joka kertoi Elviksen sairastuneen.

Tytär juoksi kylpyhuoneeseen, jossa Elvis makasi lattialla. Hän yritti mennä isänsä luokse, mutta hänet vedettiin pois. 

– Minä huusin kurkku suorana. Tiesin, että se ei päättyisi hyvin. Sitten minut vietiin pois, Lisa Marie kirjoittaa. 

Tytär näki, kun isää vietiin paareilla ja yritettiin elvyttää. Hän kyseli monta kertaa, selviääkö Elvis. 

Elvis oli viety sairaalaan, ja noin tunnin kuluttua Lisa Marie kuuli isoisänsä itkevän. 

– Se ääni. En unohda isoisän itkua ikinä. En saanut selvää hänen sanoistaan, joten menin alakertaan. Päästessäni lähemmäs kuulin hänen sanovan: ”Ooh, ooh, se on loppu, se on loppu.” Kaikki olivat paikalla – isoisä, Ginger, Delta-täti, isoisän äiti, kaikki. Kaikki paitsi isä, Lisa Marie kirjoittaa. 

Kuullessaan, että hänen isänsä on mennyttä miestä, Lisa Marie raivostui, muuttui kirkkaanpunaiseksi ja juoksi karkuun. Silmitön viha oli hänen ensimmäinen reaktionsa, ja suru isän kuolemasta tuli vasta myöhemmin. 

– Se elämä, jonka olin oppinut tuntemaan, oli ohi. Se on lapsuuden peloista pahin: kukaan ei halua menettää rakasta läheistään. Helvetillinen pelko, joka ei lakkaa piinaamasta. Useimmat lapset tuntevat sen. Kun sanoin isälle, että hänen kuolemansa pelotti minua, hän sanoi: ”En minä mene mihinkään, en mihinkään.” Sitten hän kuitenkin meni, Lisa Marie kirjoittaa. 

Riley viimeisteli äitinsä Lisa Marien teoksen ja käytti apunaan tämän ääninauhoja. Lisa Marie kuoli 54-vuotiaana tammikuussa 2023.

Lue myös:

    Uusimmat