Kirja: Priscilla Presleyn ex-miesystävä käytti Lisa Marie -tytärtä hyväksi vuosia: "Istui tyynesti tuolissa ja huitoi takapuoltani"

Edesmennyt Lisa Marie Presley kertoo äskettäin julkaistussa Kohti suurta tuntematonta – Muistelmat -kirjassaan, miten hänen äitinsä Priscilla Presleyn entinen miesystävä käytti häntä hyväkseen tyttären ollessa 10–13-vuotias. 

Edesmenneen Lisa Marie Presleyn ja hänen tyttärensä Riley Keough’n kirja Kohti suurta tuntematonta – Muistelmat (Johnny Kniga, suom. Markku Päkkilä) julkaistiin 8. lokakuuta. 

Kirjassa Lisa Marie kertoo, miten hänen äitinsä Priscilla Presleyn  miesystävä Michael Edwards käytti häntä vuosia seksuaalisesti hyväksi. 

Lisa Marie kirjoittaa, miten Michael tuli ensimmäistä kertaa hänen huoneeseensa humalassa keskellä yötä. Hän oli tuolloin ehkä 10-vuotias. 

– Heräsin siihen, että hän oli polvillaan sänkyni vieressä ja kopeloi peiton alla säärtäni. Jos liikahdin, hän lopetti – siispä liikahdin. Olin hereillä, mutta yritin nukkua. Hän sanoi haluavansa opettaa, mitä tapahtuisi, kun olisin vähän vanhempi. Hän pani kätensä rinnalleni ja sanoi, että mies koskee sinua tähän, sitten hän pani kätensä jalkojen väliin ja sanoi, että mies koskee sinua tähän. Muistaakseni hän suuteli minua varovasti ja lopetti sillä kertaa siihen, Lisa Marie kertaa tapahtumia kirjassa. 

Lisa Marie kertoi seuraavana päivänä asiasta äidilleen Priscillalle, joka otti asian puheeksi Michaelin kanssa. Tämä pyysi Lisa Marielta anteeksi, mutta kertoi tehneensä vain samalla tavalla, kuten ”Euroopassa opetetaan lapsia”.

Elämä päätyi kuitenkin siihen pisteeseen, että Michael kopeloi ja piiskasi Lisa Marieta. 

– Minä en saanut katsoa. ”Älä katso”, hän sanoi, ”älä käännä päätä.” Kaipa hän veti käteen. Hän ei ollut minulle vihainen – istui vain tyynesti tuolissa ja huitoi takapuoltani. Pyllyni oli mustelmista mustana, sinisenä, oranssina, vihreänä. Suunnilleen sama rutiini toistui joka kerta. Edwards tuli huoneeseeni ja teki mitä teki, Lisa Marie kirjoittaa. 

Kerran hän näytti mustelmaista takapuoltaan äidilleen, joka ihmetteli, mistä hyvästä Lisa Marie oli sen saanut. Hän kai ajatteli, että Michael piiskasi Lisa Marieta huonosta käytöksestä. 

Priscilla kuitenkin huusi miesystävälleen, joka perusteli käytöstään humalatilalla ja sillä, että Lisa Marie olisi flirttaillut hänelle. Priscilla pakotti Michaelin pyytämään anteeksi tyttäreltään. 

– Minusta tuntui pahalta, joten annoin anteeksi. Olin yksitoista-, kaksitoista-, kolmetoistavuotias. Edwards tuli edelleen huoneeseeni joskus, mutta minä liikuin tai tein jotain muuta niin kuin olisin ollut heräämässä. Edwards säikähti, juoksi käytävän päähän äidin huoneeseen, eikä palannut., Lisa Marie kirjoittaa. 

Michael käyttäytyi väkivaltaisesti myös Priscillaa kohtaan. He seurustelivat lopulta kuutisen vuotta. 

Riley viimeisteli äitinsä Lisa Marien muistelmateoksen ja käytti apunaan tämän ääninauhoja. Lisa Marie kuoli 54-vuotiaana tammikuussa 2023.

Lue myös:

    Uusimmat