Kirja: Kuningatar Elisabet ei ehtinyt miehensä vierelle ennen tämän kuolemaa

Kuningatar Elisabet II:n kruunajaiset 2.6.1953 1:04
Video: Kuningatar Elisabetin kruunajaiset 1953.

Kuninkaallinen kirjailija paljasti surullisen yksityiskohdan prinssi Philipin kuolemasta.

Kuninkaallisista kirjoittanut kirjailija sekä edesmenneen kuninkaallisparin tuntenut Gyles Brandreth paljastaa, ettei kuningatar Elisabet ollut ehtinyt prinssi Philipin vierelle ennen tämän kuolemaa.

– Kuningatar Elisabetin raportoitiin olleen miehensä vierellä tämän kuollessa huhtikuun 9. päivänä vuonna 2021. Tosiasiassa en usko, että hän oli, kirjailija väittää kuningattaren kuoleman jälkeen kirjoitetussa elämänkerrassa Elizabeth: An Intimate Portrait.

– Edinburghin herttua oli ollut vaatehuoneeseensa pystytetyssä sairaalasängyssä Windsorin linnassa. Tuona aamuna hän meni vessaan hoitajansa avustamana.

– Hänen tullessaan takaisin, Philip kertoi tunteneensa olonsa pyörryttäväksi, ja tahtoi apua päästäkseen takaisin vuoteeseensa. Hoitaja kutsui apua, ja Philip ehti kuolla, ennen kuin Elisabet ehdittiin pyytämään paikalle. 

– Kuningatar ei ollut vielä herännyt. Eikä häntä kutsuttu, ennen kuin lääkäri oli tullut varmistamaan herttuan olevan kuollut, Brandreth kirjoittaa.

Brandreth tapasi kuningatar Elisabetin alun perin vuonna 1968 ollessaan vain 20-vuotias. Kirjailija tunsi prinssi Philipin hyvin vuosikymmenten ajan.

Brandreth on kertonut aikaisemmin suhteestaan prinssi Philipin kanssa. Kirjailijan mukaan huolimatta hovin osoittamasta ystävällisyydestä häntä kohtaan, hän koki aina rajoitteita siihen, kuinka läheisen suhteen hän voisi luoda kuninkaallisen perheen jäsenten kanssa.

– Herttua osoitti minulle valtavasti ystävällisyyttä yli 40 vuoden ajan, mutta kuninkaalliset osoittavat ystävällisyyttä, ei ystävyyttä, ja niiden välillä oleva ero on huomattava, Brandreth lausui The Timesille aikanaan.

Lähde: The Mirror

Lue myös:

    Uusimmat