Kohu Argentiinan tähden ympärillä sakenee – Chelsean joukkuekaverit käänsivät selkänsä Enzo Fernandezille

Useat Chelsean ranskalaispelaajat ovat lopettaneet joukkuekaverinsa Enzo Fernandezin seuraamisen Instagramissa sen jälkeen, kun tämä oli kuvannut suorana somekanavalleen Argentiinan pelaajia laulamassa rasistista laulua.

Argentiinalaispelaajat juhlivat sunnuntaina voitettua Copa American voittoa, ja juhlinnasta julkaistulla videolla pelaajat lauloivat törkeän rasistista laulua Ranskan pelaajista.

– Levittäkää sanaa: he pelaavat Ranskassa, mutta ovat kaikki Angolasta. He juoksevat hyvin, he tykkäävät maata transihmisten kanssa, heidän äitinsä on Nigeriasta, isänsä Kamerunista, mutta passissa lukee: ranskalainen, laulun sanat kuuluvat espanjalaisen Marcan mukaan.

Fernandez pahoitteli tapausta tiistaina Instagram-julkaisussaan.

– Haluan vilpittömästi pahoitella jakamaani videota. Laulussa on todella loukkaavaa kieltä, eikä sanoille ole mitään tekosyytä. Olen syrjintää vastaan kaikissa muodoissa. Sanat eivät edusta uskomuksiani tai persoonaani, Fernandez kirjoitti.

TalkSPORT-sivuston mukaan peräti seitsemän Fernandezin joukkuekaveria Chelseasta on lopettanut argentiinalaisen seuraamisen Instagramissa kohun jälkeen. Näin ovat tehneet Wesley Fofana, Axel Disassi, Benoit Badiashille, Malo Gusto, Lesley Ugochukwu, Christopher Nkunku ja Malang Sarr. Kaikkia yhdistää Ranskan passin lisäksi sukutaustaa maan entisissä alusmaissa.

– Jalkapallo vuonna 2024: Estottoman rasistista, Fofana kommentoi Fernandezin käytöstä sosiaalisen median kanavallaan.

Kaikki Chelsean joukkuekaverit eivät kuitenkaan ole kääntäneet selkäänsä Fernandezille. Senegalin maajoukkuemies Nicolas Jackson ilmaisi tukensa kohun keskelle joutuneelle pelaajalle julkaisemalla Instagram-tarinassaan videon, jossa Fernandez leikkii pienen tummaihoisen fanin kanssa.

Ranskan jalkapalloliitto (FFF) ilmoitti ottavansa yhteyttä Argentiinan liittoon ja tekevänsä valituksen Fifaan.

– FFF:n puheenjohtaja Philippe Diallo tuomitsee jyrkästi Argentiinan pelaajien ja kannattajien laulaman Ranskan pelaajia kohtaan sopimattomia rasistisia ja syrjiviä huomautuksia sisältävän laulun, Ranskan liitosta kerrottiin ESPN:n mukaan tiistaina. Fifasta vastattiin keskiviikkona kertomalla, että tapauksesta aloitetaan tutkinta.

Argentiinalaiskannattajat ovat laulaneet laulua aiemminkin, kun Argentiina kohtasi Ranskan MM-finaalissa kaksi vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat