Kuohuttava video Argentiinan tähtipelaajista leviää – "Lopeta kuvaaminen"

Argentiinan maajoukkuepelaajat ovat joutuneet kohun keskelle sen jälkeen, kun keskikenttäpelaaja Enzo Fernandez kuvasi heitä laulamassa rasistiseksi tuomittua laulua Copa Américan voiton jälkeen.

Argentiinan pelaajat juhlivat Copa Américan voittoa joukkuebussissa, kun se oli voittanut Kolumbian sunnuntai-illan finaalissa 1–0-lukemin.

Fernandez kuvasi bussista suoraa videolähetystä Instagram-tililleen, mutta joutui pysäyttämään sen yllättäen, kun Argentiinan pelaajat alkoivat laulamaan rasisista laulua Ranskan maajoukkueesta.

Argentiinan kannattajat hoilasivat kyseistä laulua ensimmäisen kerran vuoden 2022 MM-kisoissa, jossa Argentiina voitti Ranskan finaalissa rangaistuspotkuilla 3–3-tasapelin jälkeen.

Rasistiseksi ja transfobiseksi tuomitussa laulussa sanotaan, että Ranskan pelaajat ovat "kaikki Angolasta". Siinä heitetään myös herjaa Kylian Mbappén ja transsukupuolisen mallin Ines Raun väitetystä suhteesta.

Artikkeli jatkuu videoupotuksen jälkeen.

 

Mediatietojen mukaan laulun sanat menevät näin: "Kuunnelkaa, levittäkää sanaa, he pelaavat Ranskalle, mutta he ovat kaikki Angolasta. He juoksevat hyvin, he tykkäävät maata transihmisten kanssa, heidän äitinsä on nigerialainen, heidän isänsä on kamerunilainen, mutta passissa lukee: ranskalainen.”

Fernandezin kuvaamassa lähetyksessä Argentiinan pelaajien kuultiin laulavan laulun kaksi ensimmäistä riviä, ennen kuin jonkun kuultiin sanovan: "Lopeta kuvaaminen".

Tilanne on kiusallinen etenkin Fernandezille. 23-vuotias pelaa englantilaisseura Chelseassa useiden ranskalaisten tummaihoisten pelaajien, kuten Benoit BadiashilenAxel DisasinWesley FofananMalo GustonChristopher Nkunkun sekä Lesley Ugochukwun kanssa.

Argentiinan jalkapalloliitto ei ole vielä ottanut kantaa sosiaalisessa mediassa kuohuttaneeseen videoon.

Lue myös:

    Uusimmat