Lionel Messi sai täystyrmäyksen käytöksestään

Entinen Valioliiga-tähti Carlton Cole sanoo, että Argentiinan kapteeni Lionel Messi on itsekäs vaiettuaan joukkuetovereidensa kuohuttaneesta käytöksestä.

Argentiinalaistähtien käytös herätti raivoa, kun he lauloivat rasistiseksi ja syrjiväksi tuomittua laulua Ranskan maajoukkuepelaajista viime viikkoisen Copa América -voiton jälkeen. Argentiinan tähtipelaaja Enzo Fernandez kuvasi joukkuebussissa laulettua laulua Instagram-tilillään.

Ranskan jalkapalloliitto on tehnyt argentiinalaispelaajien tempauksesta valituksen Fifalle, joka tutkii tapausta parhaillaan.

Samaan aikaan Fernandezin edustama Chelsea on aloittanut sisäiset kurinpitotoimet keskikenttäpelaajaansa vastaan. Fernandez itse pyysi tapausta anteeksi sosiaalisessa mediassa.

Fernandez ei kuitenkaan ollut ainoa Argentiinan pelaaja, joka lauloi kappaletta juhlahumun keskellä. Nyt talkSPORTin asiantuntija ja entinen Chelsea-hyökkääjä Cole sanookin, että Messin olisi maajoukkueen kapteenina ja yhtenä maailman parhaana pelaajana astuttava esiin.

– Hänen täytyy puhua tästä. Tässä on kyse muistakin kuin Enzosta. Messi on tärkein mies siellä. Hän on kapteeni. Hänen täytyy tulla ulos ja sanoa jotain tästä käytöksestä, Cole sanoi.

– Muuten se on aivan kuin hän ei välittäisi. Hän ei välitä siitä, miltä minusta tuntuu. Hän ei välitä siitä, miltä joistakin hänen aiemmista, tummaihoisista joukkuetovereistaan tuntuu.

Cole sanoo, että hän tuomitsee Messin hiljaisuutensa johdosta.

– Se osoittaa minulle, että hän on itsekäs. Hänen täytyy tulla ulos ja sanoa jotain.

TalkSPORTin Etelä-Amerikan kirjeenvaihtaja Tim Vickery yhtyi Colen puheisiin.

– Tämä on kapteenin työtä. Jos Argentiinan kohdalla on koskaan kaivattu johtajuutta, niin se on juuri nyt.

Tilanne on kinkkinen. Argentiinan urheilusta vastaava alivaltiosihteeri Julio Garro menetti työpaikkansa, kun hän kehotti Messiä pyytämään anteeksi maajoukkuepelaajien laulamia rasistisia lauluja.

Samaan aikaan Argentiinan varapresidentti Victoria Villarruel on puolustanut Fernandezia. Hänen mukaansa pelaajat “kertoivat vain totuuksia, joita kolonialistiset valtiot eivät halua myöntää”.

Lue myös:

    Uusimmat