Seitsemännessä jaksossaan Kokkisota tarjoilee kiinnostavia ruokia niin kasvis- kuin sekasyöjille.
Kokkisodan seitsemännessä jaksossa vieraiksi saadaan urheilumaailman tähtiä. Koripalloilija, susijengiläinen Tuukka Kotti kohtaa vastustajakeittiössä nyrkkeilijä Elina Gustafssonin. Jakson juontaa tuttuun tapaan Sikke Sumari.
Tässä ovat jakson inspiroivat reseptit!
PIKATEHTÄVÄ
Kuningasrapu
Mangososetta
Srirachaa
Bataattia
Pinaattia
Rapuceviche ja pinaattia mango-srirachavinegretillä
Ceviche
1 pieni bataatti
150g kuningasrapuja
Rypsiöljyä paistamiseen
Kourallinen babypinaattia
Tuoretta minttua
Tuoretta korianteria
Mango-srirachavinegretti
1,5dl auringonkukkaöljyä
0,5dl valkoviinietikkaa
1tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
3rkl sriracha-kastiketta
3rkl mangososetta
Sekoita kastike yhdistämällä öljy, etikka, suola, pippuri, sriracha ja mangosose.
Kuori ja leikkaa bataatti 1x1 cm kuutioiksi ja laita öljyyn kuumalle pannulle paistumaan, ruskista noin 5 minuuttia. Kuori ja pilko ravut. Lisää ravut ja noin puolet mango- srirachavinegretistä bataattien sekaan ja hauduta kunnes bataatit ovat kypsiä.
Hienonna yrttejä kevyesti ja sekoita pinaatinlehtiin. Lisää puolet mango-srirachavinegretistä, sekoita ja tee vihreistä peti cevichelle. Kumoa valmis ceviche pinaattien päälle, valuta loput kastikkeet pannusta annoksen päälle ja viimeistele tuoreilla yrteillä.
Rapuvarras sriracha-dipillä
Bataatti-pinaattipaistos
Pinaatti vinegretillä
Mangolassi
Rapuvarras sriracha-dipillä
4 kpl kuningasrapuja, sulatettuna yön yli jääkaapissa
Kokonainen valkosipuli
Tuoretta timjamia
Oliiviöljyä
Dippi
1dl turkkilaista jogurttia
2rkl sriracha-kastiketta
½tl suolaa
1tl mustapippuria myllystä
Sekoita dipin ainekset keskenään.
Pujota ravut yhteen vartaaseen. Leikkaa kokonainen valkosipuli keskeltä kahtia, kaada kuumalle pannulle tilkka oliiviöljyä ja hiero puolikasta valkosipulia leikkauspinta alaspäin kuumaan pannuun. Lisää öljyyn myös muutama oksa tuoretta timjamia. Paista varrasta muutama minuutti molemmilta puolilta ja koristele timjamilla.
Bataatti-pinaattipaistos
1 pieni bataatti
Kourallinen pinaatinlehtiä
1tl suolaa
½tl mustapippuria
½ sitruunan mehu
Öljyä
Kuori bataatti ja leikkaa se tikuiksi. Lisää kuumalle pannulle öljy, bataattitikut, pinaatti, suola, pippuri ja sitruunanmehu. Paista kunnes bataatti on kypsää.
Pinaatti vinegretillä
Kourallinen pinaattia
2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Sekoita oliiviöljy, viinietikka ja hunaja keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pinaattiin.
Mangolassi
2dl turkkilaista jogurttia
1dl mangososetta
Sekoita ainekset tehosekoittimessa sileäksi ja tarjoa.
VIHREÄ KEITTIÖ – RAAKA-AINEET
Baby-pinaattia
Buffalomozzarellaa
Pastajauhoja
Kookosmaitoa
Sardellifileitä
Kinuskinen berliininmunkki
+ Tuoremakkara
Baby-pinaattia ja mozzarellaa sardelli-vinegretillä
Avo-ravioli
3 pisteen makkarapannu
Dippimunkki
Baby-pinaattia ja mozzarellaa sardelli-vinegretillä
Kourallinen baby-pinaatinlehtiä
Puolikas mozzarella
4 sardellifilettä
½ dl oliiviöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
Tuoretta basilikaa
Laita sardelli, öljy ja etikka tehosekoittimeen ja soseuta hienoksi. Kaada salaatinlehtien. Pilko mozzarella ja viimeistele annos tuoreella basilikalla.
Avo-ravioli
2 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
2 dl durumvehnäjauhoja
Oliiviöljyä
Suolaa
Sekoita keltuaiset ja munat durumjauhoihin, lisää tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja vaivaa taikinaksi. Kaulitse ohueksi levyksi. Keitä levyä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Lisää levyn täytteeksi pinaattia ja mozzarellaa ja taita levy kiinni. Lisää levyn päälle basilikaa ja loraus oliiviöljyä.
3 pisteen makkarapannu
1 kiinteä peruna
20g voita
4 sardellifilettä
Tuoremakkaraa
Öljyä paistamiseen
Pinaattia ja basilikaa koristeeksi
Pilko peruna ja makkarat paloiksi. Lisää perunat kuumalle pannulle öljyn sekaan. Paista hetki ja lisää voihin hienonnetut sardellit. Lopuksi lisää makkarat ja koristele annos pinaatilla ja basilikalla.
Dippimunkki
1 kinuskinen berliininmunkki
½ dl sokeria
1prk kookosmaitoa
Lisää sokeri kuumalle pannulle ja anna sulaa. Lämmitä kunnes sokeri karamellisoituu toffeenruskeaksi. Lisää kookosmaito sokerin sekaan koko ajan vispaten ja keitä 5 minuuttia kasaan, sekoitellen aina välillä seosta. Tarjoa kastike dippinä munkin kanssa.
PUNAINEN KEITTIÖ – RAAKA-AINEET
Härkistä
Punajuuri
Tuoretta kurkumaa
Riisikakkuja
Tuoreita taateleita
Suklaalevitettä
Kananmuna-punajuuri-kurkumasalaatti
Tomaattihärkis-höystö
Taateli-riisikakku rocky road
Kananmuna-punajuuri-kurkumasalaatti
1 punajuuri
2 kananmunaa
3cm pala tuoretta kurkumaa
1tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
3rkl oliiviöljyä
2rkl balsamiviinietikkaa
Keitä munat koviksi kiehuvassa vedessä, laita jääkylmään veteen jäähtymään, jotta munan kypsyminen loppuu ja kuori irtoaa helposti.
Kuori punajuuri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet jääveteen rapsakoitumaan. Pilko kurkuma kuorineen ja paahda kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Kuori munat ja riko isoiksi paloiksi. Tee kastike sekoittamalla oliiviöljy ja balsamietikka ja maustamalla suolalla ja mustapippurilla. Sekoita punajuuri, paahdettu kurkuma, munat ja kastike. Koristele basilikanlehdillä.
Tomaatti-härkis-höystö
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 pkt Härkistä
2rkl tomaattipyrettä
½ dl kiehuvaa vettä
1tl suolaa
2rkl Dijon-sinappia
Tuoretta lehtipersiljaa
Tuoretta basilikaa
Öljyä paistamiseen
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipulit. Lisää kuumalle pannulle öljyyn paistumaan. Lisää härkis ja paistele hetken. Lisää sitten tomaattisose, kiehuva vesi, suola, dijon-sinappi ja yrtit. Anna hautua noin 5 minuuttia.
Taateli-riisikakku rocky road
2dl kermaa
1,5dl suklaalevitettä
1dl taateleita
4 riisikakkua
Vaahdota kerma ja sekoita suklaalevite vaahtoon. Pilko taatelit kulhoon ja murskaa 2 riisikakkua mukaan. Sekoita suklaavaahdon kanssa ja lusikoi kahdelle riisikakulle. Koristele annos tuoreella mintulla.