Osterivaahtoa ja karkkikastiketta! Poimi talteen Kokkisodan viidennen jakson jännittävät reseptit

kokkisota_kausi_3_jakso5_sikke_sumari_eero_ritala_01_kuvaaja_saku_tiainen
Kokkisodan juontaja Sikke Sumari ja viidennen jakson vieras Eero Ritala. Saku Tiainen
Julkaistu 27.12.2018 06:00

MTV VIIHDE

Kokkisodan viidennen jakson resepteistä löytyy niin mereneläviä kuin karkkiakin. 

Kokkisodan uusimman kauden viidennessä jaksossa nähdään tuttuun tapaan juontajana Sikke Sumari. Vieraina häärivät tällä kertaa Ex-onnelliset -sarjan näyttelijät Mikko Nousiainen ja Eero Ritala

Poimi jakson mielikuvitukselliset reseptit talteen!

PIKATEHTÄVÄ

Pakastemangokuutioita
Parmankinkkua
Rosmariinia
Paahtoleipää
Pakastettuja kirsikoita

Kinkkukokkeli toastilla
Mango-kirsikka smoothiebowl

Mango-kirsikka smoothiebowl

1dl mangokuutioita
1dl kirsikoita
2dl maitoa
1dl turkkilaista jogurttia
2rkl juoksevaa hunajaa
+ kirsikoita ja tuoretta minttua koristeluun

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta hienoksi. Kaada smoothie kulhoon, koristele ohuilla kirsikkasiivuilla ja tuoreella mintulla.

Kinkkukokkeli toastilla

4 viipaletta parmankinkkua
1 viipale paahtoleipää
½ valkosipuli
1 luomukananmuna
1rkl kuohukermaa
Nokare voita
Tuoretta rosmariinia ja tilliä
Suolaa myllystä
Mustapippuria myllystä

Aseta 2 parmankinkkusiivua suoraan uuniritilän päälle ja paista 220 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, tai kunnes ne ovat ripirapeita.

Hienonna loput parmankinkut suikaleiksi. Laita voi ja rosmariini kuumalle pannulle. Leikkaa kokonainen valkosipuli poikittain puoliksi ja hiero sitä pannuun leikkauspinta alaspäin antamaan makua öljyyn. Lisää paahtoleipäpala pannulle ja paista molemmin puolin. Kun paahtoleipä on rapea, nosta se pois ja riko kananmuna pannuun ja lisää kerma sekä parmankinkku. Sekoita kokkeliksi ja lisää silputtu, uunissa paahdettu parmankinkku ja tuoretta rosmariinia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kasaa munakokkeli paahdetun leivän päälle ja koristele tillillä.

Karamellisoitu kinkku-kirsikkatoast
Mangosmoothie

Karamellisoitu kinkku-kirsikkatoast

4 viipaletta parmankinkkua
2 palaa vehnäpaahtoleipää
½dl sokeria
1dl pakastettuja, kivettömiä kirsikoita
30g voita
½ dl vettä

Irroita parmankinkkuviipaleet toisistaan ja levitä ne sekä paahtoleipäviipaleet uunipellille. Ripottele kinkuille ja leiville rosmariinia ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Sulata sokeri kattilassa ja lisää kirsikat ja voi. Paahda kunnes sokeri ja voi keittyvät karamelliksi, lisää vesi ja keitä kunnes seos saostuu. Kokoa annos lusikoimalla kirsikkakompottia paahtoleiville ja viimeistelemällä rapeilla parmankinkkuviipaleilla. Koristele lehtipersiljalla.

Mangosmoothie

1dl mangokuutioita
1dl turkkilaista jogurttia
2dl täysmaitoa
2rkl juoksevaa hunajaa
½ sitruunan mehu

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.

VIHREÄ KEITTIÖ

RAAKA-AINEET

Tonnikalaa
Vihreitä tomaatteja
Tomaattimehua
Cheddaria
Kourallinen kumkvatteja
2 osteria
Sinisiä irtokarkkeja
+ Etu: puolet kikherneistä

Kumkvatilla maustettu tonnikalatartar
Cheddarpaneroitu tonnikalapihvi osterivaahdolla ja tomaatticoulis’lla
Karamellisiirappidippi

Kumkvatilla maustettu tonnikalatartar

100g tuoretta tonnikalaa
½ dl öljyä
3tl kumkvatin kuoriraastetta
3rkl tuoretta minttua
2rkl Dijon-sinappia
½ tl suolaa myllystä
1tl mustapippuria myllystä

Kuutioi tonnikala pienenpieneksi. Sekoita kastike öljystä, kumkvatin kuoriraasteesta, mintusta, Dijon-sinapista, suolasta ja pippurista ja sekoita tonnikalaan.

Cheddarpaneroitu tonnikalapihvi osterivaahdolla ja tomaatticoulis’lla

100g tuoretta tonnikalaa
½ dl vehnäjauhoja
1 luomukananmuna
2dl raastettua cheddar-juustoa
½ dl korppujauhoja
Voita paistamiseen
Tuoretta rosmariinia, timjamia & basilikaa
Mustapippuria myllystä
Sormisuolaa

Osterivaahto

2 osteria
1dl kermaa
1 valkosipulinkynsi
Tomaatticoulis
2dl tomaattimehua
100g vihreitä tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
½ sipuli
tuoretta basilikaa
½ prk kikherneitä
1tl suolaa myllystä
½ tl mustapippuria myllystä

Tee tomaatticoulis. Leikkaa vihreät tomaatit kuutioiksi. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet. Mittaa tomaattimehu kattilaan ja lisää valkosipuli, sipuli, basilikaa ja kikherneet ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista osterivaahto. Kaada kerma kasariin ja keitä miedolla lämmöllä kasaan, noin 3 minuuttia. Avaa osterit. Lisää hienonnettu valkosipuli sekä osterien lihat ja mehut kerman sekaan pannulle. Vaahdota seos tehosekoittimessa juuri ennen tarjoilua.

Riko kananmuna laakeaan kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Laita vehnäjauhot toiselle laakealle lautaselle ja raasta cheddarjuusto kolmannelle, levitä korppujauhot neljännelle lautaselle. Kasta tonnikalapihvi vehnäjauhoihin, sitten munaan, seuraavaksi raastettuun cheddar-juustoon ja lopuksi korppujauhoihin.

Sulata iso nokare voita pannussa, lisää voihin hienonnettua rosmariinia ja timjamia antamaan makua. Paista tonnikalapihvi rapeaksi molemmin puolin. Paista muutama minuutti molemmin puolin, mausta tonnikalapihvi mustapippurilla sekä sormisuolalla.

Tarjoa tonnikala tomaatticoulis’n ja vaahdotettujen ostereiden kera.

Karamellisiirappidippi

100g sinisiä karkkeja

Hienonna puolet irtokarkeista veitsellä ja laita pieneen kasariin miedolle lämmölle ja sulata välillä sekoitellen. Tarjoa loput karkit lämpimän dipin kera.

PUNAINEN KEITTIÖ

RAAKA-AINEET

Varhaiskaali
Kikherneet
Portobellosienet
Inkivääri
Mango
Tempeh

Lämmin aasialainen salaatti
Grillattua kaalia mausteisella kikhernekastikkeella ja vegaanimajoneesi
Mangosalsa

Lämmin aasialainen salaatti

½ prk kikherneitä
1tl paprikajauhetta
0,5tl cayennepippuria
1 pkt tempehiä
150g portobello-sieniä
4rkl japanilaista soijakastiketta
Auringonkukkaöljyä paistamiseen
Vegaanimajoneesia

Valuta kikherneet, säästä säilontaliemi kastikkeeseen. Painele kikherneitä kuivaksi keittiöliinalla. Levitä kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta herneet paprikalla ja cayennepippurilla ja laita 220-asteiseen uuniin paahtumaan noin 15 minuutiksi tai kunnes herneiden pinta on rapea.

Leikkaa tempeh ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa portobellosienet ohuiksi viipaleiksi. Laita tilkka öljyä pannuun ja kuumenna, lisää tempehviipaleet ja paista öljyssä rapeiksi. Lisää soijakastike, kiehauta ja paistele kunnes soija glaseeraa tempehviipaleet. Nosta tempeh pannulta, lisää pannuun öljyä ja paista sitten sienet samalla pannulla muutaman minuutin ajan.

Grillattua kaalia mausteisella kikhernekastikkeella

¼ kaalia
3rkl öljyä
2rkl japanilaista soijakastiketta
0,5tl inkivääriä
0,5tl chililastuja
Tuoretta korianteria
Tuoretta basilikaa

Kikhernekastike

½ pkt kikherneitä
½ dl vettä
Ripaus cayennepippuria
½ tl suolaa myllystä
0,5tl mustapippuria myllystä
Tuoretta korianteria

Kuumenna grillipannu ja hiero kaalilohkoihin öljyä. Paistakaalilohkoihin kaunis grillipinta ja nosta sitten uunivuoassa 180-asteiseen uuniin kypsymään loppuun.

Sekoita soijakastike, inkivääri, chili, korianteri ja basilika ja mausta lohkot paahdon jälkeen.

Tee kikhernekastike. Soseuta kikherneet ja vesi tehosekoittimessa. Mausta suolalla, pippurilla, cayennepippurilla ja korianterilla.

Lusikoi kikhernekastiketta lautasen pohjalle

Vegaanimajoneesi

Säilyke-kikherneiden liemi
3rkl öljyä
1rkl Dijon-sinappia
2rkl valkoviinietikkaa
Lehtipersiljaa

Tee vegaanimajoneesi. Vaahdota kaikki ainekset sauvasekoittimella majoneesiksi. Koristele lehtipersiljalla.

Mangosalsa

1 mango
1 sipuli
1tl chililastuja
2 rkl valkoviinietikka
Auringonkukkaöljyä paistamiseen

Kuori mango ja leikkaa se kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli kasarissa öljyssä ja lisää chili ja valkoviinietikka, keitä kasaan. Lisää mangon sekaan.

Tuoreimmat aiheesta

Sikke Sumari