Kommentti: Reetta Hurske ampui purkauksellaan yli – Lotta Haralaakin piikitellyt aituri unohti nämä seikat

Pika-aituri Reetta Hurskeen jäätävän pettymyksen ymmärtää, mutta jossittelu ajoista on täysin turhaa, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Pariisin olympialaisista.

Reetta Hurske ja Lotta Harala eivät yltäneet parhaimpaansa 100 metrin aitojen alkuerissä keskiviikkona. Ajat 12,96 (Hurske) ja 12,97 (Harala) eivät riittäneet suomalaisnaisten erissä kolmen joukkoon. 

Kun lisäksi viimeinen välieriin riittänyt aika oli 12,85 – siis täysin realismia tällä kaudella 12,6-alkuiset ajat juosseille suomalaisille – vauhtia piti hakea olympialaisiin Pariisissa tuodusta uutuudesta eli keräilyeristä. Sekä Hurske että Harala piti tätä uutena mahdollisuutena alkuerien jälkeisissä haastatteluissa.

Tässä kohtaa on korostettava: Jos keräilyeriä ei Pariisissa juostaisi, aiturikaksikon kisat olisivat päättyneet jo keskiviikkona. 

Keräilyerissä pelin henki oli selvä. Jos mielii semifinaaleihin, pitää olla kahden joukossa. Aikavertailujen aika oli nyt ohi. 

Hurske jäi tuskallisen lähelle. Aika oli 12,83. Ero erän kakkoseen oli kaksi tuhannesosaa. Game over. 

Harala onnistui hyvin, ja voitti oman eränsä. Sillä, että hänen aikansa (12,86) oli kolme sadasosaa Hurskeen kellotusta huonompi, ei ole mitään väliä. Nyt juostiin nainen naista vastaan, ei kelloa vastaan. 

Lisäksi Haralan erässä puhalsi 0,2m/s vastatuuli, Hurskeella 0,4m/s selän puolelta. 

Hurske piti sitä erittäin epäreiluna, että hän jäi välierien ulkopuolelle, vaikka juoksi keräilyerien neljänneksi nopeimman ajan. Harala oli tässä vertailussa pykälän hänen takanaan. 

Hurske teki tämän hyvin selväksi myös sosiaalisessa mediassa, kun hän julkaisi hyvin nopeasti eränsä jälkeen kuvan (alla), jossa on keräilyerien kootut tulokset. Tekstikentän murtuneissa sydämissä ja Hurskeen nimessä Haralan yläpuolella on paljon symboliikkaa.

Pettymyksen ymmärtää, ja kovissa tunnetiloissa tehdyt päivitykset ampuvat joskus jälkikäteen tarkasteltuna yli, mutta tällainen – jopa ilkeämielinen – jossittelu on täysin turhaa. Jos jollain haluaa jossitella, niin sitten sillä, että Hurskeen torstain aika 12,83 olisi riittänyt semifinaaleihin aikavertailun kautta keskiviikon alkuerissä. 

Lue myös:

    Uusimmat