Reetta Hurskeelta kritiikkiä olympiajärjestäjille

Suomalaisjuoksija Reetta Hurske hieman hämmästeli Pariisin olympialaisten 100 metrin aitojen alkuerien eräjakoa juoksunsa jälkeen. Hurske joutuu hakemaan välieräpaikkaa keräilyeristä keskiviikkona.

Hurske kellotti ajan 12,96 ja oli eränsä kuudes. 

– Olen vähän pettynyt siihen, että kolhin niin moneen aitaan, Hurske kommentoi. 

Jokaisesta erästä pääsi suoraan välieriin kolme parasta juoksijaa. Hurskeen erässä tähän piti kiiruhtaa aikaan 12,56, kun muissa neljässä erässä kolmannen ajat olivat 12,72 – 12,81 – 12,82 – 12,84. 

Hurskeen erä vaikutti jo ennakkoon kovatasoisimmalta. 

– Oli tiukkaa settiä. 

– Saa nähdä, miten tasapuolisesti (järjestävät) saavat tehtyä nuo (keräily)erät huomiselle, kun eristä menee (jatkoon) vain kaksi nopeinta. Tänään minun mielestäni eräjaot eivät olleet ihan tasaväkiset. En tiedä, millä perusteilla he ne tekevät, Hurske kritisoi.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Toisaalta hänellä oli tasapuolinen mahdollisuus juosta aikavertailun kautta välieriin. Se paikka aukesi kolmelle nopeimmalla suorien jatkajien takana. Tähän olisi riittänyt 12,85. Lisäksi Hurskeella puhalsi selän takana 0,8m/s tuuli, kun muissa erissä oli nollatuuli tai vieno vastatuuli. 

– Se (aika) olisi ollut realismia. Olisi ollut ihan otettavissa. Vähän se nyt ottaa päähän.  

– Se meni tuohon kolhimiseen. Olisin ollut valmis juoksemaan 12,7-alkuisen ajan, kun oli sen verran hyvä verryttely, kuluvalla kaudella parhaimmillaan 12,68 päästellyt Hurske harmitteli. 

– Mieluummin olisin juossut kovaa tänään, niin huomenna olisi voinut ottaa lepopäivän, mutta juostaan huomenna sitten paremmin.

100 metrin aitajuoksun keräilyerät mitellään torstaina Suomen aikaa kello 11.35. Siellä on mukana myös Suomen toinen aiturinainen Lotta Harala, joka juoksi alkuerissä ajan 12,97. 

Reetta Hurske vakuuttunut: SE-aika tulee vielä omiiin nimiin 1:17
Reetta Hurske vakuuttunut: SE-aika tulee vielä omiiin nimiin.

Lotta Harala kertoo tärkeimmät syyt huimaan tasonnostoonsa 1:28
Lotta Harala kertoo tärkeimmät syyt huimaan tasonnostoonsa.

Lue myös:

    Uusimmat