Kommentti: Vähätelty olympiakisa porisee kuumana – miljonääritähdet järjestävät huiman näytöksen

Lauantaina pelattu miesten olympiagolfin kolmas kierros osoitti, että laji kuuluu olympialaisiin, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Pariisista.

Torstaina alkaneen kisan alla puhuttiin paljon siitä, ettei olympiaturnaus ole maailman kovimpien golftähtien arvostuslistan kärkipäässä. Se piti – ja pitää varmasti edelleen – paikkansa.

Se on luonnollista, kahdestakin syystä. Kaikki maailman parhaat – varsinkin iso liuta yhdysvaltalaisia – eivät ole paikalla maakiintiöiden takia. Lisäksi lajissa on muun muassa neljä major-turnausta, joista vanhinta – The Openia – on käyty vuodesta 1860 lähtien. Golf on nyt viiden renkaan kisojen virallisena lajina kolmatta kertaa. Näiden seikkojen takia turnausta on vähätelty.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö turnaus olisi äärimmäisen kovatasoinen, tai ettei tähtipelaajia – muun muassa maailmanlistan seitsemää parasta – kiinnostaisi menestyä Pariisissa. Käynnissä oleva olympiaturnaus oli ollut jo kahden aiemmin pelatun kierroksen osalta antoisa, mutta lauantai korotti panoksia entisestään. 

Golfkisojen niin sanottu moving day eli vapaasti suomennettuna muuttopäivä, jolla viitataan mahdollisesti rajuihinkin muutoksiin asetelmissa ennen sunnuntain päätöstä, ei jättänyt kylmäksi.  

Päättäväisiä ilmeitä ja tuuletuksia. Huimia nousuja tuloslistalla ja roikkumista kynsin hampain kärkitaistossa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lauantai osoitti todella sen, että turnauksen kirkkaimmatkin tähdet hakevat olympiakultaa palavasti, vaikka jaossa ei ole suurturnauksista tuttuja miljoonia.

Päivän tähti Pariisin Le Golf National -kentällä oli Tanskan Nicolai Höjgaard, joka sivusi kenttäennätystä 62 lyönnin kierroksellaan (9 alle parin). Samalla hän nousi 26 pykälää jaetulle 4. sijalle, kolmen lyönnin päähän kärjestä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Saudirahoitteisen LIV-kiertueen kanssa raporttien mukaan jopa 500 miljoonan arvoisen sopimuksen kauden alla tehnyt espanjalaistähti Jon Rahm oli tulta ja tappuraa (66 lyöntiä), ja jakaa kärkipaikkaa puolustavan olympiavoittajan, USA:n Xander Schauffelen kanssa. Pohjoisirlantilainen kestosuosikki Rory McIlroy (66) ja Ruotsin golfsensaatio Ludvig Åberg (66) nousivat vielä mukaan mitalijahtiin. 

Luvassa on äärimmäisen herkullinen olympiasunnuntai golfin ystäville. 

Suomalaisittain päätöskierros ei sisällä valtaisaa jännitettä. Sami Välimäki (-3) ja Tapio Pulkkanen (-1) ovat tuloslistalla 30 parhaan ulkopuolella. Miesten olympiagolfin 4. kierros pelataan sunnuntaina Suomen aikaa kello 10–19. 

Lue myös:

    Uusimmat