Suomalaishuippu latasi kovan totuuden olympialaisista: "Ei sellaiset kauden päätavoitekisat"

Näin Sami Välimäki valmistautuu olympiagolfiin Pariisissa: "Vanhat kirjat mukaan" 1:23
Näin Sami Välimäki valmistautuu olympiagolfiin Pariisissa: "Vanhat kirjat mukaan".

Golfin olympiaturnaus on Suomen ykköspelaajalle Sami Välimäelle monella tapaa erikoinen kisa. 

Välimäki avasi tunnelmiaan MTV Urheilulle Suomen kisajoukkueen lähtöpressissä Helsingissä maanantaina. Arvostettua ja rahakasta PGA-kiertuetta tällä kaudella pelannut Välimäki on virittäytynyt olympiatunnelmaan muun muassa avajaisia katsomalla. 

Neljän renkaan kisat ovat valtaosalle huippu-urheilijoista uran kohokohta, mutta golfissa tilanne on toinen. Se on nyt olympialajina vasta kolmatta kertaa 1900-luvun alun tunnustelujen jälkeen. 

Golfarien suurimmat haaveet kohdistuvat muun muassa major-turnauksiin. Tämän tunnustaa myös Välimäki.  

– Ei ehkä itselle sellaiset kauden päätavoitekisat, jos sen silleen sanoo. Totta kai haluan aina menestyä, kun lähden viivalle. Kyllä sieltä mitalia lähdetään hakemaan, Välimäki ennakoi olympiakisaa. 

Valmistautuminenkin on sujunut Välimäeltä hieman erilaisissa merkeissä viiden kisareissuviikon jälkeen.

– Tähän pohjille tuli puhdas väliviikko.

– Nautin mökillä 5-6 päivää. Se oli mukavaa. Pääsin vähän kalastamaan ja nauttimaan Suomen kesästä.  

Olympiaturnaus on erikoinen myös osallistujalistaltaan. Mukana on vain 60 pelaajaa, ja maakiintiöt rajaavat ison osa huippuja ulos. 

– Hyvä, että on saatu neljä amerikkalaista mukaan. He ovat kaikki (maailman rankingin) kärkikymmenikössä, major-voittajia. Se nostaa aina kisan tasoa. Ja onhan 30 parhaan joukostakin 20-25 pelaajaa mukana, Välimäki huomauttaa. 

Millainen kenttä Pariisissa odottaa ja miten Välimäki valmistautuu kisaan ennen ensi torstain avauskierrosta? Se selviää yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat